Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Joris’ Kerstboom

maandag 09 december 2019 08.30 uur t/m dinsdag 31 december 2019 17:00 uur - Alle bibliotheeklocaties

Warme Kerst in Bibliotheek De Domijnen met Joris’ Kerstboom

Joris’ Kerstboom staat van 9 t/m 31 december in al onze bibliotheken en leeswinkels. Loop langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met kerstgedachte tussen de dennentakken!

Joris’ Kerstboom is een vertaling van het tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt stil te staan bij een bijzonder persoon en hun verhaal te delen. Joris’ Kerstboom is de plek waar je een reddende engel kan bedanken, sorry kan zeggen of een hechte vriendschap kan vieren. Ook in onze bibliotheek is in december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. En dit begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’

Hoe het werkt

In onze vestigingen staat naast Joris’ Kerstboom een tafel met 2D-kerstballen. Schrijf een mooie boodschap en/of plak een foto op de kerstbal en hang hem in de boom. Zo zet je jouw dierbare letterlijk in het licht!

Medewerkers aanwezig bij Joris’ Kerstboom

Graag wat hulp? In Bibliotheek Ligne is op woensdag 11, vrijdag 13, zondag 15, woensdag 18, vrijdag 20 en zondag 22 december van 14.00 – 16.00 uur een vrijwilliger van De Domijnen aanwezig om te assisteren en je op weg te helpen om jouw boodschap in de boom te hangen.
In de overige vestigingen kun je met vragen terecht bij de aanwezige bibliotheekmedewerkers.

Landelijke actie

Bijna 200 bibliotheken in Nederland doen mee met deze sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien in welke steden Joris’ Kerstboom staat. Dit jaar kunnen bezoekers ook iemand online in het licht zetten door een persoonlijke e-card te sturen. Joris’ Kerstboom heeft dit jaar zes uitzendingen. Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden rond de klok van 22.30 uur. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur. Alle afleveringen worden uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO2.
De landelijke actie loopt van 9 t/m 24 december, maar bij Bibliotheek De Domijnen kun je t/m eind december je kerstgedachte in de boom hangen.

Na afloop kunnen de kerstballen die in de boom opgehangen zijn weer opgehaald worden t/m zaterdag 4 januari bij de betreffende locatie aan de servicebalie.

Foto’s: Stijn Ghijsen &KRO-NCRV


Entree: gratis (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...