Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Het Voorwoord van de Boekenweek

zaterdag 06 maart 2021 00.00 uur t/m zondag 14 maart 2021 00:00 uur - alle bibliotheeklocaties

Geen Boekenweek maar wel een week vol boeken

De Boekenweek die jaarlijks in maart plaatsvindt wordt in verband met corona eenmalig verplaatst naar de zomer, wanneer de boekhandels open zijn en je ook weer gewoon de bibliotheek kunt bezoeken.
Toch wordt in de originele periode van de Boekenweek, 6 t/m 14 maart, alvast een voorproefje gegeven: Het voorwoord van de Boekenweek. Een week met landelijk volop aandacht voor schrijvers, boeken en de auteurs van de komende Boekenweek: Hanna Bervoets en Roxane van Iperen. Kom in de stemming met een verrassingspakket en neem een abonnement Lekker Lezen Plus met korting!

Een greep uit het programma

Op 5 maart is er in plaats van het traditionele Boekenbal een tv-uitzending met een reeks schrijvers, muziek en aandacht voor het thema van de komende Boekenweek: Tweestrijd.

Van 8 t/m 12 maart is er dagelijks Eus’ Boekenclub te zien. Een vrolijk programma met Özcan Akyol waarin dagelijks het nieuwste boek van een bekende Nederlandse schrijver centraal staat. Peter Buwalda, Simone van der Vlugt, Lize Spit, Rutger Bregman en Adriaan van Dis gaan met een leesclub in gesprek over het boek.

Het lezersplatform Hebban levert dagelijks een contentprogramma met interviews en leestips, en voor degenen die zelf actief aan de slag willen bieden ze een voorwoord-schrijfwedstrijd.

Nog meer leestips zijn te vinden in de Boekenweekkrant. Geïnteresseerd? Vraag ernaar in de bibliotheek. Leestips van onze medewerkers kun je bekijken in onze nieuwsberichten op de website. Kijk op onze social media kanalen voor het laatste nieuws!

Neem voordelig een abonnement

Met zoveel aandacht voor boeken en juist nu in coronatijd extra uren om te lezen, maken we het extra aantrekkelijk lid te worden van de bibliotheek.
In de periode van 6 t/m 14 maart kun je voordelig een Lekker Lezen Plus abonnement afsluiten, waarbij je ook toegang hebt tot het lenen van e-books via de online bibliotheek. Normaal kost dit abonnement € 46,-. Tijdens het Voorwoord van de Boekenweek betaal je slechts € 30,- voor dit abonnement tot het eind van het jaar. En dan bespaar je ook nog eens de inschrijfkosten à € 2,75, want die nemen wij voor onze rekening. Heb je geen interesse in het Lekker Lezen Plus abonnement, maar wil je liever een van onze andere abonnementen afsluiten? Dan hoef je tussen 6 en 14 maart geen inschrijfkosten te betalen.

Boek een verrassingspakket

Vraag tijdens het Voorwoord van de Boekenweek eens een verrassingspakket boeken aan en laat je verrassen door de keuze van onze medewerkers. De Boekenweekkrant ontvang je daarbij cadeau, zolang de voorraad strekt. Hier kun je een aanvraagformulier invullen voor een verrassingspakket.

Met de acties tijdens het Voorwoord van de Boekenweek kom je al helemaal in stemming voor de échte Boekenweek deze zomer. De 86ste Boekenweek heeft als thema Tweestrijd. Innerlijk conflict, verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand en in de literatuur krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm. Denk aan klassiekers als Shakespeares Hamlet en Macbeth,  Dostojevski’s Misdaad en straf of aan Sylvia Plath’ De glazen stolp. Goed en kwaad, schuld en onschuld, tweestrijd is van alle tijden en van alle genres. Een thema dat boeit!

 


Entree: gratis (normaal)

aan het zoeken...