Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Frits Criens

dinsdag 10 oktober 2017 19.30 - 21.30 uur - Bibliotheek Echt

Hoor eens! Literair najaar bij De Domijnen

Frits Criens (stadsdichter gemeente Leudal) vertelt in Bibliotheek Echt over twee romans van zijn hand die op een waargebeurd verhaal gebaseerd zijn; Verzwegen oorlog (2009) en Een roos vol splinters (april 2017)

Frits Criens is tweetalig schrijver. Hij publiceert proza, poëzie, light verse en toneel. Ernst en humor zijn twee gelijkwaardige elementen in zijn werk, dat helder is en direct. Frits Criens treedt regelmatig op tijdens festivals en literaire bijeenkomsten, ook samen met zijn zoon Quirien van Haelen. In zijn lezing vertelt hij over twee van zijn romans.

In maart 2009 kwam zijn roman Verzwegen oorlog uit, waarin hij fictie en historie verweeft tot een boeiend verhaal over een vrouw die op het einde van de oorlog door de Duitsers van Limburg naar Friesland wordt gedeporteerd, getraumatiseerd raakt en haar leven nooit meer op orde krijgt. Ook aan zijn roman Een roos vol splinters ligt een waargebeurd verhaal ten grondslag. Deze recente roman, in april 2017 verschenen, verhaalt over de wederwaardigheden van Lieke Vallen die op haar zeventiende wordt verkracht.

Graag vooraf reserveren via bibliotheek@dedomijnen.nl
De entree is inclusief koffie/thee.

Deze activiteit hoort bij ons Literair evenement Hoor eens! Literair najaar bij De Domijnen. Onder dit motto organiseren wij diverse literaire lezingen en workshops op meerdere locaties in de regio.


Entree: €2,00 (bibliotheekleden), €3,00 (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...