Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Frénk van der Linden

dinsdag 12 april 2022 19.30 - 21.00 uur - Toon Hermans Theater - Laaglandzaal

Een goed gesprek over de liefde

Liefde is, volgens de Van Dale, ‘een warme genegenheid, een gevoel van toewijding voor iemand anders’. Dat is mooi, maar liefde heeft behalve romantische ook problematische en leerzame kanten. Frénk van der Linden, journalist en schrijver, zoekt tijdens de Boekenweek op 12 april in de Laaglandzaal van het Toon Hermans Theater het gesprek over dit gevoelige onderwerp en neemt hierbij zijn recent verschenen boek En altijd maar verlangen als basis.

Graag wisselt de schrijver samen met het publiek van gedachten over de de liefde. Wat heeft je amoureus geluk gebracht? Wat heeft je pijn gedaan? En welke lessen heb je geleerd? Met zijn nieuwste boek En altijd maar verlangen als uitgangspunt gaat Frénk in gesprek met het publiek door zijn oor te luister te leggen, maar ook openhartig zijn eigen ervaringen in de liefde te delen.

Het schrijversbezoek op 12 april past uitstekend bij het Boekenweek thema Eerste liefde en is georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Krings. Er is een boekenstand aanwezig en gelegenheid om na afloop van de lezing boeken aan te kopen en te laten signeren. Hier lees je meer over onze Boekenweek activiteiten.

En altijd maar verlangen

De vader en moeder van journalist Frénk van der Linden wisselden in de veertig jaren die volgde op hun bittere scheiding geen woord meer met elkaar. Toen zij beiden waren overleden, dacht Frénk het boek dicht te kunnen slaan, maar er kwam juist een boek bij. In even innige als indringende brieven legt hij zijn ouders vragen voor die hij (nota bene interviewer) nooit durfde te stellen. Vragen over liefde, haat en onvervulde verlangens.

Documentaire

Op 18 oktober 2021 was op NPO de documentaire Gebroken te zien waarin Frénk ingaat op de invloed die de scheiding van zijn ouders had op zijn eigen (volwassen) relaties. De documentaire is terug te kijken op NPO Start via deze link.

Recensies

“Een hartverscheurend verhaal, gegoten in hoogst originele vorm”- Adriaan van Dis

“Frénk van der Linden schrijft een schitterend boek over het huwelijk en de scheiding van zijn ouders, en zijn eigen rol daarin.” – Trouw

“Rauw en indrukwekkend.” – Margriet van der Linden, M

“Hoe de liefde een veelkoppig monster is, en hoe je om een conga van schuld, spijt en smart te dansen altijd met twee moet zijn. Een prachtig boek.” – HUMO

“Pijnlijk mooi.” – Tommy Wieringa

“Het sterke van de beknopte teksten is dat Frénk erin is geslaagd om zijn gevoelens, oordelen, woede en opgekropt verdriet op een vrij simpele wijze te verwoorden, soms gepaard met een mengeling van cynisme en humor.” – De Telegraaf

“Een schril verhaal, met veel liefde verteld. Dit boek maakt duidelijk dat autobiografisch schrijven pijn moet doen om te slagen. Door diep in zichzelf te graven, ontdekt Frénk dingen die wezenlijk zijn voor iedereen.” – Paul van Tongeren, Denker des Vaderlands

Geaboneerden op de digitale nieuwsbrief van Bibliotheek De Domijnen of van Boekhandel Krings krijgen € 2,50 korting op de entreeprijs. De actiecode wordt via de nieuwsbrief gecommuniceerd.


Entree: €10,00 (normaal) - Bestel kaarten.

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...