Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Eddie Niesten – Groot-Limburgse culinaire derby

woensdag 15 november 2017 19.30 - 21.30 uur - Bibliotheek Ligne

Hoor eens! Literair najaar bij De Domijnen

DEZE LEZING IS WEGENS OMSTANDIGHEDEN GEANNULEERD

Gelijk aan tafel in de twee Limburgen!?
Eddie Niesten gaat na of er aan beide kanten van de grens in Limburg hetzelfde of anders gegeten wordt. Want dichtbij wil niet meteen zeggen hetzelfde, ook al zijn er ongetwijfeld raakpunten en kunnen alle Limburgers best pruimen wat er aan de andere kant van de grens op tafel komt. Soms zit het verschil overigens alleen in de naam en – misschien – in kleine details.

Kortom een lezing die de appetijt en de culinaire aandacht voor elkaar aanscherpt. En dat past perfect in de viering van 150 jaar Nederlands Limburg. Tenslotte vieren we “met een natje en een droogje” toch allemaal samen en vergeten wij voor een keertje graag de grens!

Eddie Niesten (1951 – Maastricht) studeerde talen, communicatie, buitenlandse politiek en marketing aan de universiteiten van Antwerpen, Brussel en Hasselt. Hij verzorgde al diverse uitgaven over België en zijn geschiedenis, zowel hier als in Nederland. Daarbij ook heel wat boeken met betrekking tot landbouw en voeding, gastronomie en culinaire ontwikkelingen.
De lezing sluit aan bij de Kookboeken 7daagse, die van 11 t/m 19 november gevierd wordt in de bibliotheken. Tijdens deze periode lichten wij de mooiste kookboeken voor u uit de rekken. Kom smullen van onze selectie en probeer eens wat lekkere (Limburgse) gerechten uit.De entree is inclusief een toepasselijk hapje.

Deze activiteit hoort bij ons Literair evenement Hoor eens! Literair najaar bij De Domijnen. Onder dit motto organiseren wij diverse literaire lezingen en workshops op meerdere locaties in de regio.


Entree: €5,00 (normaal) - geannuleerd

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...