Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

De pneumokokken ouderenvaccinatie

woensdag 28 april 2021 13.30 - 15.00 uur - online bijeenkomst

Online informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst over de Pneumokokkenziekte en het vaccin daartegen. De gratis online voorlichtingsbijeenkomst voor mensen van 60 jaar en ouder wordt aangeboden door Remedica in samenwerking met De Domijnen.

Tijdens de bijeenkomst zal een gastspreker van Remedica informatie verstrekken over de Pneumokokkenziekte en het vaccin om deze ziekte te voorkomen. De pneumokok is een bacterie die normaal gesproken bij gezonde mensen geen ziekte veroorzaakt. Pneumokokkenziekte komt vooral voor bij jonge kinderen en volwassenen ouder dan 60 jaar. Het risico neemt toe met de leeftijd en de aanwezigheid van andere ziektes zoals COPD, diabetes en hart- en vaatziekten. De bacterie kan o.a. longontsteking, bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking veroorzaken.
De Gezondheidsraad adviseert vaccinatie tegen pneumokokken voor 60-plussers. Deze vaccinatie kan (ernstige) infecties zoals longontsteking en hersenvliesontsteking voorkomen.  

De voorlichtingsbijeenkomst is mogelijk gemaakt door MSD Nederland, gratis bij te wonen en speciaal bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder.

De bijeenkomst is op 28 april 2021 om 13:30 uur online vanuit uw huiskamer te volgen via deze Zoom link.
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Meer informatie over de Pneumokokkenziekte door het RIVM is hier te vinden.

 

 

 


Entree: gratis (normaal)

aan het zoeken...