Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Cursus China

woensdag 02 oktober 2019 10.00 uur - Bibliotheek Ligne Sittard

Van eerste keizer naar Xi Jinping


Wegens omstandigheden is deze cursus geannuleerd
.

China,  het rijk van het midden. Wat weten we van dit land, dat zo nadrukkelijk de leidende positie in de wereld wil opeisen. Hoe moeten we Xi Jinping beoordelen. Wat is de plaats van China in de wereld, wat kan het land betekenen voor de wereld, hoe moeten we de doelen die China zichzelf stelt beoordelen? Bovenal, waardoor wordt China gedreven?

Om dat te kunnen beoordelen wordt op indringende wijze een onderzoek gedaan naar de historische wortels van China. Vandaar de cursus Van eerste keizer naar Xi Jinping. De samensteller van de reader probeert helder te maken dat verleden en heden in China onlosmakelijke eenheden zijn, zonder welke we het hedendaagse China niet kunnen begrijpen.

De cursus wordt gegegeven door Drs. L. Canisius. Dhr. Canisius heeft lesgegeven aan het Kleesj en daarna aan het Trevianum. In twintig bijeenkomsten zal hij met de deelnemers een reis maken door de geschiedenis van een land waarnaar hij op eigen wijze onderzoek heeft gedaan.
De cursus vindt plaats in de Stijlkamer van Bibliotheek Ligne van 10.00 uur tot 11.30 uur op de volgende data:

Woensdag 2 oktober, 9 oktober, 16 oktober, 23 oktober, 30 oktober, 6 november, 13 november, 20 november, 27 november, 4 december 2019
Woensdag 8 januari, 15 januari, 22 januari, 29 januari, 5 februari, 12 februari, 19 februari, 26 februari, 4 maart, 11 maart 2020

Deelname aan de 20-delige cursus bedraagt € 75,- inclusief koffie of thee.
Maximaal aantal deelnemers: 15. Aanmelden via deze website.

Bij voldoende belangstelling wordt een tweede cursus gestart.

 


Entree: €75,00 (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...