Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Boekenweek

zaterdag 09 april 2022 00.00 uur t/m maandag 18 april 2022 00:00 uur - alle bibliotheeklocaties

Door de aanhoudende onzekerheid over de coronasituatie is de Boekenweek dit jaar niet in maart, maar in de periode 9 t/m 18 april. De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Ons programma heeft dan ook de liefde als uitgangspunt. Met liefde presenteert Laura Theunissen op 2 april in de aanloop naar de Boekenweek in onze vestiging in Echt haar dialectbundel Van mich veur dich. Op 12 april hebben we een andere schrijver voor je weten te strikken. Dan kun je met schrijver Frénk van der Linden een goed gesprek voeren over de liefde in ons Toon Hermans Theater te Sittard. Vier de Boekenweek en de liefde met het muzikale programma Eerste liefde door PYURE troubadour Jos van Rens op 16 april. Je kunt kiezen uit vier tijdstippen. Verder kun je met korting naar een film en betaal je geen inschrijfkosten als je lid wordt (18+) tijdens de Boekenweek.


Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende, die je niet kon vermoeden. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften, onzekerheden en twijfels openbaart zich aan je en om woorden te geven aan die emoties, wenden we ons telkens weer tot de dichters en schrijvers. Zij geven woorden aan de liefde, in al haar schoonheid en complexiteit. Eerste liefdes blijven je hele leven nagalmen en blijven zorgen voor een warm gevoel, een lichte verwarring of regelrechte heimwee. Ilja Leonard Pfeijffer schreef het Boekenweek geschenk Monterosso mon amour en Marieke Lucas Rijneveld schrijft het Boekenweekessay bij het thema Liefde. Daarnaast zal kort voor de Boekenweek het speciale Boekenweekgedicht bij dit thema bekend worden gemaakt.

Van mich veur dich

Boekpresentatie Laura Theunissen
Het is op 2 april dan nog wel geen Boekenweek maar toch willen we deze boekpresentatie graag noemen in de aanloop naar de Boekenweek. In onze locatie in Echt presenteert Laura Theunissen haar dialectbundel Van mich veur dich. Haar liefde voor taal en dan met name haar moedertaal bracht haar tot het schrijven van deze gedichtenbundel, die bol staat van levenswijsheid. De liefde ontbreekt natuurlijk niet als thema in deze bundel. Geïnteresseerden zijn van harte welkom in Leeswinkel Echt op 2 april om 11.00 uur.

Een goed gesprek over de liefde

Schrijver Frénk van der Linden te gast
Frénk van der Linden, journalist en schrijver, zoekt tijdens de Boekenweek op 12 april in de Laaglandzaal van het Toon Hermans Theater het gesprek over de liefde en neemt hierbij zijn recent verschenen boek En altijd maar verlangen als basis. Graag wisselt de schrijver samen met het publiek van gedachten over de de liefde. Wat heeft je amoureus geluk gebracht? Wat heeft je pijn gedaan? En welke lessen heb je geleerd? Tickets boek je hier.

Mijn eerste liefde

Muzikaal programma PYURE
Geniet tijdens de Boekenweek van een muzikaal programma met als rode draad de liefde. Zaterdag 16 april ben je van harte welkom in Bibliotheek Ligne om onder het genot van een kopje koffie of thee met ons de Boekenweek én de liefde te vieren. PYURE muzikant Jos van Rens speelt op vier tijdstippen songs uit zijn themaprogramma Mijn eerste liefde; om 10:30 uur, 11:30 uur, 12:30 uur en om 13:30 uur kun je aanschuiven en meegenieten. Maak zelf je keuze uit de muzikale menukaart met meer dan 180 titels en noteer deze op een PYURE-viltje. De muzikant vervult dan je muzikale wens. Hier lees je meer over dit muzikale programma.

Waar is Anne Frank

Met korting naar de film
Tijdens de Boekenweek krijg je in ons Filmhuis € 1,50 korting op de film Waar is Anne Frank. In deze animatiefilm laat Israëlische filmmaker Ari Folman zien hoe het dagboek van Anne Frank een ander licht werpt op onze huidige tijd.
Waar is Anne Frank is hartverwarmend en confronterend tegelijk. De film ging op het filmfestival van Cannes in wereldpremière, werd door de European Film Awards genomineerd voor Beste Animatiefilm en is de openingsfilm van het Kaboom Animation Festival in Amsterdam. Hier komt snel de link om tickets te kopen.
De kortingsactie is geldig op : 9, 10, 12, en 18 april en de kortingscode wordt via onze digitale nieuwsbrief gecommuniceerd. (Actie niet geldig op donderdagavond en vrijdagmiddag).

Sara Curfs en Fleur Smits te gast

Voorafgaand aan de vertoningen van Waar is Anne Frank op 12 en 18 april is Sara Curfs te gast, een jonge schrijfster uit Oirsbeek en studente van Trevianum, die verhalen en gedichten schrijft. Sara zal ook een gedicht in het thema van de Boekenweek gaan schrijven. Tickets voor deze filmvertoning boek je hier.
Meer informatie over Sara Curfs.

Tevens zal de jonge dichteres Fleur Smits, afkomstig uit Voerendaal en studente aan Zuyd Hogeschool Maastricht, voorafgaand aan de filmvertoning op 9 april een eigen geschreven gedicht voordragen.

Geen inschrijfkosten voor nieuwe leden

Nog geen lid van de bibliotheek? Dan is de Boekenweek hét moment om lid te worden. Tijdens de Boekenweek betaal je (student of volwassene) namelijk geen inschrijfkosten als je een nieuw abonnement afsluit bij Bibliotheek De Domijnen.

Mediatafels Liefde

Op zoek naar liefde?
Check dan onze mediatafels rond het thema Liefde in onze bibliotheekvestigingen.
We hebben een mooie selectie voor je uitgezocht tijdens de Boekenweek. De romantiek en verliefdheid straalt ervan af.

Boekenweekgedicht

Op 2 april werd in dagblad Trouw het Boekenweekgedicht van dit jaar bekend gemaakt. Het gedicht Kortom is geschreven door Bart Moeyaert. Lees en luister hier naar het prachtige gedicht.

 

 


Entree: gratis (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...