Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Boeken lezen door verhalen te beleven

dinsdag 12 maart 2019 15.30 uur t/m vrijdag 28 juni 2019 15:30 uur - Leeswinkel Born, Prins Bisdomstraat 7, 6121 JE BORN
boeken lezen

Leesbevordering voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

Iedere ouder wil toch dat zijn of haar kind spelenderwijs leert lezen?! Bij De Domijnen hebben we daar iets leuks op gevonden. Avonturen, gebaseerd op jeugdboeken, spelen we na met een speciale variant van het verhalenspel Dungeons and Dragons.

Wat is verhalen beleven?
Dungeons and Dragons is een rollenspel dat meestal gespeeld wordt door drie tot zes spelers en een spelleider. De spelers spelen in het spel ieder een eigen personage met een eigen karakter. De spelleider is een soort schrijver, scheidsrechter en regisseur. Aan de hand van een verhaal spelen de spelers acties na. Het gooien met een dobbelsteen bepaald mee de uitkomst van deze acties.

De variant van Dungeons and Dragons die we bij De Domijnen spelen is gemaakt door Rick Vechel van Vechel Ventures. De verhalen en avonturen zijn gebaseerd op twee populaire jeugdboeken, nl: het boek ‘De weerwolfbende’ van Paul van Loon (uit de serie Dolfje Weerwolfje) en ‘Griezels van Bakstein’ van Reggie Naus (uit de serie Trubbel, de Trol).

Bij deze speciale varianten is er specifieke aandacht voor verschillende 21ste eeuwse vaardigheden, zoals samenwerken, het aansporen en ontwikkelen van verbeeldingskracht, leesbevordering, creatief en/of kritisch denken door middel van verschillende opdrachten.

Het spel wordt gespeeld in 4 spelsessies van circa 60 minuten. Spelleider is Rick Vechel of een collega van hem.

Wanneer?

Vrijdagmiddag van 15.30 – 16.30 uur

12 april – 10 mei – 17 mei – 24 mei – 31 mei – 7 juni – 14 juni – 21 juni – 28 juni

 

Deelname:
Voor kinderen vanaf 8 jaar is deelname gratis. Wel graag vooraf aanmelden bij de balie van Leeswinkel Born De Domijnen: bibliotheek.born@dedomijnen.nl Er is plek voor 6 spelers!

Vol = vol


Locatie: Leeswinkel Born, Prins Bisdomstraat 7, 6121 JE BORN

aan het zoeken...