Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Boeken lezen door verhalen te beleven

vrijdag 10 mei 2019 15.30 uur t/m vrijdag 28 juni 2019 15:30 uur - Leeswinkel Born, Prins Bisdomstraat 7, 6121 JE BORN
boeken lezen

Leesbevordering voor kinderen vanaf 8 jaar

Iedere ouder wil toch dat zijn of haar kind spelenderwijs leert lezen?! Bij De Domijnen hebben we daar iets leuks op gevonden. Avonturen, gebaseerd op jeugdboeken, spelen we na met een speciale variant van het verhalenspel Dungeons and Dragons.

Wat is verhalen beleven?
Dungeons and Dragons is een rollenspel dat meestal gespeeld wordt door drie tot zes spelers en een spelleider. De spelers spelen in het spel ieder een eigen personage met een eigen karakter. De spelleider is een soort schrijver, scheidsrechter en regisseur. Aan de hand van een verhaal gaan de spelers een bepaalde uitdaging tegemoet. De uitkomst van hun acties wordt mede bepaald door het gooien van dobbelstenen.

De variant van Dungeons and Dragons die we bij De Domijnen spelen is gemaakt door Rick Vechel van Vechel Fantasy. De verhalen en avonturen zijn gebaseerd bedacht n.a.v. kinderboeken om de verhalen onder de aandacht te brengen en lezen te promoten.
Bij deze speciale Adventure Club is er specifieke aandacht voor verschillende 21 eeuwse vaardigheden, zoals samenwerken, het aansporen en ontwikkelen van verbeeldingskracht, leesbevordering, creatief en/of kritisch denken door middel van verschillende opdrachten.

Het spel wordt gespeeld in een aantal spelsessies van circa 60 minuten. Spelleider is Rick Vechel of een collega van hem.

Wanneer?

Vrijdagmiddag van 15.30 – 16.30 uur

12 april – 10 mei – 17 mei – 24 mei – 31 mei – 7 juni – 14 juni – 21 juni – 28 juni

 

Deelname:
Voor kinderen vanaf 8 jaar is deelname gratis. Wel graag vooraf aanmelden bij de balie van Leeswinkel Born De Domijnen: bibliotheek.born@dedomijnen.nl Er is plek voor 6 spelers!

Vol = vol


Locatie: Leeswinkel Born, Prins Bisdomstraat 7, 6121 JE BORN

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...