Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Boeken lezen door verhalen te beleven

zaterdag 11 mei 2019 11.00 uur t/m zaterdag 29 juni 2019 12:30 uur - Leeswinkel Stein De Domijnen, Heerstraat Centrum 38, 6171 HW Stein.
boeken lezen

Leesbevordering voor kinderen vanaf 8 jaar.

Iedere ouder wil toch dat zijn of haar kind spelenderwijs leert lezen?! Bij De Domijnen hebben we daar iets leuks op gevonden. Avonturen, gebaseerd op jeugdboeken, spelen we na met een speciale variant van het verhalenspel Dungeons and Dragons.

 

Wat is verhalen beleven?
Dungeons and Dragons is een rollenspel dat meestal gespeeld wordt door drie tot zes spelers en een spelleider. De spelers spelen in het spel ieder een eigen personage met een eigen karakter. De spelleider is een soort schrijver, scheidsrechter en regisseur. Aan de hand van een verhaal spelen de spelers acties na. De uitkomst van deze acties worden mee bepaald door het gooien van dobbelstenen.

De variant van Dungeons and Dragons die we bij De Domijnen spelen is gemaakt door Rick Vechel van Vechel Ventures. De verhalen en avonturen zijn gebaseerd op twee populaire jeugdboeken, nl: het boek ‘De weerwolfbende’ van Paul van Loon (uit de serie Dolfje Weerwolfje) en ‘Griezels van Bakstein’ van Reggie Naus (uit de serie Trubbel, de Trol).

Bij deze speciale varianten is er specifieke aandacht voor verschillende 21 eeuwse vaardigheden, zoals samenwerken, het aansporen en ontwikkelen van verbeeldingskracht, leesbevordering, creatief en/of kritisch denken door middel van verschillende opdrachten.

Het spel wordt gespeeld in 4 spelsessies van circa 60 minuten. Spelleider is Rick Vechel of een collega van hem.

Wanneer?
Zaterdagochtend van 11.00 – 12.30 uur
13 april – 11 mei – 18 mei – 25 mei – 1 juni – 8 juni – 15 juni – 22 juni – 29 juni

Deelname:
Voor kinderen vanaf 8 jaar is deelname gratis. Wel graag vooraf aanmelden bij de balie van Leeswinkel Stein De Domijnen: bibliotheek.stein@dedomijnen.nl Er is plek voor 6 spelers!

Vol = vol


Locatie: Leeswinkel Stein De Domijnen, Heerstraat Centrum 38, 6171 HW Stein.

aan het zoeken...