Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Boeken lezen door verhalen beleven

zaterdag 27 oktober 2018 14.00 uur t/m zaterdag 17 november 2018 15:00 uur - Leeswinkel Echt De Domijnen, Bovenstestraat 11, 6101 EG Echt
boeken lezen

Dungeons en dragons, maar dan anders

 

Leuker leren boeken lezen voor kinderen vanaf 8 jaar

Welke ouder wil nu niet dat zijn kind spelenderwijs boeken leert lezen. Bij De Domijnen hebben we daar iets leuks op gevonden. Aan de hand van een uitgeklede variant van het verhalenspel Dungeons and Dragons worden avonturen, gebaseerd op jeugdboeken, nagespeeld.

Boeken lezen door verhalen beleven

 

Wat is Dungeons and Dragons?

Dungeons and Dragons is een rollenspel dat meestal gespeeld wordt door drie tot zes spelers en een spelleider. De spelers spelen in het spel ieder een eigen personage met een eigen karakter. De spelleider is een soort schrijver, scheidsrechter en regisseur. Aan de hand van een verhaal worden acties nagespeeld. De uitkomst van deze acties wordt mede bepaald door het gooien van dobbelstenen.

De variant van Dungeons and Dragons die bij De Domijnen wordt gespeeld is gemaakt door Rick Vechel van Vechel Ventures. De verhalen en avonturen die worden nagespeeld zijn gebaseerd op twee populaire jeugdboeken, namelijk het boek De weerwolfbende van Paul van Loon (uit de serie Dolfje Weerwolfje) en Griezels van Bakstein van Reggie Naus (uit de serie Trubbel de Trol). Bij deze speciale varianten is er specifieke aandacht voor verschillende vaardigheden zoals samenwerken, het aansporen en ontwikkelen van verbeeldingskracht, leesbevordering, creatief en/of kritisch denken door middel van verschillende opdrachten

Het spel wordt gespeeld in 4 spel-sessies van circa 60 minuten. Spelleider is Rick Vechel of een collega van hem.

Data

Zaterdag 27 oktober, 3 november, 10 november en 17 november van 14.00 – 15.00 uur

Deelname

Voor kinderen vanaf 8 jaar is deelname gratis. Wel graag vooraf aanmelden bij de balie van Leeswinkel Echt De Domijnen: bibliotheek.echt@dedomijnen.nl. Er is plek voor 6 spelers. Vol = vol.


Locatie: Leeswinkel Echt De Domijnen, Bovenstestraat 11, 6101 EG Echt

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...