Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Bibliotheek Born wordt Leeswinkel Born

maandag 12 november 2018 09.00 uur t/m zondag 25 november 2018 23:00 uur
gesloten

Gesloten in verband met ombouw

 

Van 12 tot en met 25 november is de bibliotheek in Born gesloten i.v.m. ombouw tot Leeswinkel. In deze periode kun je gebruik maken van Leeswinkel in Echt of de Bibliotheek Ligne in Sittard.

De Leeswinkel wordt nog meer dan voorheen het kloppend hart van de Bornse samenleving. Ontmoetingen, debat, cursussen, workshops, leesclubs, activiteiten, vergaderingen, spreekuren van derden, etc. Weliswaar met het boek en lezen nog steeds centraal maar breder van opzet passend binnen een veranderende maatschappij.

Gastheren/-vrouwen gezocht.
De nieuwe Leeswinkel heropent op 26 november. Om de Leeswinkel die bruisende ontmoetingsplek te laten zijn, worden vrijwilligers gezocht die als gastheer/gastvrouw op treden en ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Ze ontvangen bezoekers en maken ze wegwijs. Ze helpen klanten bij de selfservicebalie met het lenen en verlengen van boeken. Maar ze zijn ook mede aanspreekpunt voor al onze partners die iets in de Leeswinkel willen organiseren.

Profiel

Vrijwilligers zijn minimaal een dagdeel van vier uur per week beschikbaar. Ook het hebben van een aantal (basis)computervaardigheden is belangrijk. Daarnaast spreekt het voor zich dat men klantgericht en representatief is en affiniteit heeft met boeken en lezen.

Naast een plezierige en inspirerende omgeving is er een adequate introductie en begeleiding incl. een vrijwilligersovereenkomst en –verzekering. Ook worden, indien noodzakelijk, reiskosten vergoed en worden er een aantal activiteiten georganiseerd als dank voor de inzet van de vrijwilliger.

Mensen die interesse hebben om als vrijwilliger bij Leeswinkel Born De Domijnen aan de slag te gaan, kunnen contact opnemen met Ger Hubens, vrijwilligers coördinator van De Domijnen: ger.hubens@dedomijnen.nl.

De Leeswinkel is straks geopend:

maandag/woensdag/donderdag/vrijdag: 13.00 – 17.00 uur

zaterdag 10.00 – 14.00 uur


Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...