Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Fantoomgroei

dinsdag 03 november 2020 19.30 uur - Filmhuis de Domijnen - Grote zaal

Auteur Hendrik Noten over ‘Fantoomgroei’

Samen met Sander Heijne schreef Hendrik Noten het boek Fantoomgroei. Waarom we steeds harder werken voor steeds minder. Op dinsdag 3 november vertelt hij hierover in Filmhuis De Domijnen. Hendrik Noten wordt geïnterviewd door Wim Krings en gaat na het interview graag in gesprek met het publiek.

Sander Heijne en Hendrik Noten laten in Fantoomgroei zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde. Als gevolg van een beleid gebaseerd op het neoliberalisme, ooit geïntroduceerd door Milton Friedman, zijn bedrijfswinsten sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? En waarom accepteren we dat?

In Fantoomgroei reconstrueren ze de politieke keuzes die hiertoe geleid hebben. Het brengt hen van premier Rutte via de oude familie Philips naar de boeken van Adam Smith. En van conferenties op Zwitserse bergtoppen tot de achterkamertjes van Den Haag. Vliegend door de tijd rollen ze van de ene verbazing in de andere. Met als conclusie: de huidige hang naar groei is geen noodzaak, maar het resultaat van een verhaal dat we zijn gaan geloven. Zij pleiten ervoor het over een andere boeg te gooien.

Sander Heijne en Hendrik Noten ontmoetten elkaar voor het eerst in 2018. Sander heeft dan al een carrière als onderzoeksjournalist achter de rug bij onder meer de Volkskrant en De Correspondent, terwijl Hendrik als beleidsadviseur voor een werkgeversvereniging werkt. Hier lees je meer over de schrijvers en hun boek en beluister je hun podcasts.

Er is tevens een boekverkoop deze avond.

Lezers van de nieuwsbrief van Boekhandel Krings en van nieuwsbrief De Domijnen Collectie & Informatie (hier kun je je aanmelden) ontvangen korting.

Rechts op de foto zie je Hendrik Noten.
Foto: Fjodor Buis

 

 


Entree: €5,00 (normaal) - Bestel kaarten.

aan het zoeken...