Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Adventure Clubs De Domijnverkenners

zaterdag 29 augustus 2020 11.00 uur t/m zaterdag 12 december 2020 14:45 uur - alle bibliotheeklocaties

Iedere ouder wil toch dat zijn of haar kind spelenderwijs leert lezen?! Bij De Domijnen hebben we daar iets leuks op gevonden. Avonturen, geïnspireerd uit allerlei verhalen en legendes, spelen we door met een speciale variant van het verhalenspel Dungeons and Dragons.

Wat is een Adventure Club?

De Adventure Clubs zijn groepen kinderen die samen op avontuur gaan in een bordspel: Dungeons and Dragons. Dit is een rollenspel dat meestal gespeeld wordt door drie tot zes spelers en een spelleider. De spelers spelen in het spel ieder een eigen personage; een eigen type held of heldin. De spelleider is een soort schrijver, scheidsrechter en verteller. Aan de hand van een verhaal gaan de spelers bepaalde uitdagingen tegemoet. De uitkomst van hun acties worden meebepaald door het gooien van dobbelstenen.

De variant van Dungeons and Dragons die we bij De Domijnen spelen is gemaakt door Rick Vechel van Vechel Fantasy. De verhalen en avonturen zijn gebaseerd cq bedacht n.a.v. kinderboeken om de verhalen onder de aandacht te brengen en lezen te promoten. Bij deze speciale Adventure Club is er specifieke aandacht voor verschillende 21-eeuwse vaardigheden, zoals samenwerken, het aansporen en ontwikkelen van verbeeldingskracht, leesbevordering, creatief en/of kritisch denken door middel van verschillende opdrachten.
Met genoeg boeken kunnen de deelnemers twee jaar mee doen aan allerlei verhalen! Allemaal met leuke leestips.

Het spel wordt gespeeld in een aantal spelsessies van circa 60 minuten. Spelleider is Rick Vechel of een collega van hem.
Leeftijd: 8 t/m 10 jaar.

Locaties, data en tijden:

Attentie: vanaf 5 november t/m 19 november worden de Adventure Clubs online gegeven ivm de Corona maatregelen.

Leeswinkel Born (digitaal) – elke vrijdag met uitzondering van schoolvakanties – 15:30 – 16:30

Leeswinkel Beek – elke zaterdag met uitzondering van schoolvakanties – 13:30 – 14:45

Leeswinkel Echt – elke zaterdag met uitzondering van schoolvakanties – 11:00 – 12:45

Leeswinkel Stein – elke zaterdag met uitzondering van schoolvakanties – 11:00 – 12:30

Bibliotheek Ligne – start na de herfstvakantie op 31 oktober elke zaterdag met uitzondering van schoolvakanties – 13:30 – 14:45

De digitale sessies voor Amstenrade en Geleen worden vanaf 3 oktober opgestart n.a.v. aanmeldingen via: https://forms.gle/pJASsPonTakmZ2CJ7


Entree: gratis (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...