Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Aan Tafel

zaterdag 21 september 2019 12.00 - 14.15 uur - Bibliotheek Ligne

Boekenweek voor Jongeren: 21 t/m 29 september

In het kader van de Boekenweek voor Jongeren kun je op 21 september in Bibliotheek Ligne aan tafel. Gastheer Rick Vechel ontvangt als gast Young Adult schrijfster Chinouk Thijssen. En 5 jonge muzikanten, leerlingen van Trevianum, brengen hun favoriete nummers ten gehore. Bekijk de boeken bij de stand van Boekhandel Krings, geniet van een hapje en een drankje en schuif aan bij onze tafel. De entree is gratis, dus wees welkom!

Aan Tafel met Chinouk Thijssen

Schrijfster Chinouk Thijssen is bekend van haar spannende boeken die spelen in de balletwereld. Zij vertelt aan tafel hoe en waarom ze is begonnen met schrijven, over de zoektocht naar een uitgever en uiteraard over haar boeken. Ze vlogt veel en zal ook daarover vertellen.

Boekhandel Krings schuift aan met young adults boeken en titels van Chinouk.

Muzikale intermezzo’s

Tussen haar verhalen door kun je genieten van enkele muzikale intermezzo’s door de volgende muzikanten: Sofie Widdershoven, Daphne Corten, Jordan Faber, Váso van Mierlo en Aukje Hermanns. Gastheer Rick Vechel heeft vast ook voor de jonge muzikanten nog wat verrassende vragen in petto.

Sofie Widdershoven

Daphne Corten

Opgroeiend in een familie vol muzikanten, werd liefde voor muziek en performance Daphne Corten met de paplepel ingegoten. Tijdens de vele sing-a-long sessies thuis rond de vleugel en optredens die zij bijwoonde groeide haar overtuiging: dit wil ik later ook! In 2017 werd ze lid van a capella quintet Something Blue. Als benjamin van de groep weet zij zich met haar mooie stem en grote muzikaliteit prima staande te houden tussen de andere, zeer ervaren zangeressen. Daphne beheerst een grote diversiteit aan stijlen: van swingen met een bigband, tot stevige pop of een gevoelige ballad. Op het podium voelt zij zich in haar element. “Er is simpelweg geen beter gevoel dan dat!”.

Jordan Faber


Jordan is 18 jaar en speelt al vijf jaar gitaar. Hierbij begeeft hij zich voornamelijk op het muzikale gebied van metal, maar laat zich ook door andere genres beïnvloeden, zoals jazz, alternatieve rock en (post-)punk. Zijn eerste album heeft hij begin dit jaar uitgebracht, waarop hij alle instrumenten zelf bespeelt. Voor het optreden op 21 september heeft hij twee instrumentale nummers geschreven voor akoestische gitaar, waarbij hij zichzelf op een hele andere manier laat horen.

Váso van Mierlo

Váso is 15 jaar oud en geboren in Geleen waar zij samen met haar ouders en twee zusjes is opgegroeid. Haar hobby’s zijn bootcamp en natuurlijk zingen. Zij zit momenteel in het vierde leerjaar van het atheneum op scholengemeenschap Trevianum. Haar persoonlijke voorkeur ligt bij het zingen van schlagers en carnavalsmuziek, maar zij zingt ook heel vaak Engelse liedjes. Zij is groot fan van Helene Fischer.

Aukje Hermanns

Foto: René Bradwolff

De jonge Sittardse dame Aukje Hermanns is op haar vijfde jaar gestart met gitaarlessen en vanaf haar negende jaar met zanglessen. Inmiddels speelt zij ook elektrische gitaar en basgitaar. Naast zingen bij de Limburgse koorschool Cantarella gaat zij al enige tijd op de solo tour. Naast het zingen van covers schrijft zij ook haar eigen liedjes. In Sittard is zij in ieder geval geen onbekende meer. Diverse optredens op het Open Podium van De Domijnen heeft zij al op haar naam staan. In november vorig jaar was zij de winnaar van de Special Edition Open Podium 2018. Ook was zij actief bij Kunst in de supermarkt tijdens de Week van de Amateurkunst afgelopen juni. En ze is regelmatig te zien bij Kunstbende activiteiten.

Lid worden loont!

Jongeren tussen de 12 en 17 jaar die tijdens de Jongeren Boekenweek lid worden van Bibliotheek De Domijnen betalen geen inschrijfgeld en krijgen het speciale boekje 3PAK cadeau met verhalen van drie topauteurs (op=op).


Entree: gratis (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...