Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Zomerlezen

publicatiedatum:
maandag 22 juni

De zomer is begonnen, een heerlijk seizoen! Heerlijk ontspannen in het zonnetje, tijd voor jezelf en die fijne stapel boeken.
In juni, juli en augustus is het tijd voor Zomerlezen!

In de zomervakantie wordt vaak het meest gelezen. Zo blijkt dat lezers die regelmatig een boek pakken, toch in de zomer meer lezen dan anders. En ook lezers die zelden een boek pakken, lezen vooral in de zomermaanden. Want lezen brengt plezier en ontspanning.  Met Zomerlezen helpen we je een handje, door onze favorieten voor je uit te stallen op onze mediatafels en je tips te geven om je keuze te maken uit het enorme aanbod aan boeken.

Zomerlezen Junior

Voor kinderen van groep 1 t/m groep 6 hebben we in Bibliotheek Ligne en Leeswinkel Echt en Stein het leesbevorderingsprogramma Zomerlezen Junior. Kinderen duiken in de spannendste verhalen tijdens de voorleessessies en gaan thuis aan de slag met uitdagende opdrachten. De ingevulde werkbladen leveren stempels op in hun Zomerlezen Paspoort. En natuurlijk valt er ook iets te winnen.
Doen jouw kinderen van 13 juli t/m 22 augustus ook mee met Zomerlezen Junior?

 

Spannende Boeken Weken

Spanning is het meestgelezen genre in de zomermaanden. Zomerlezen begon daarom van 1 t/m 21 juni met de Spannende Boeken Weken. Op onze mediatafels staan ook na 21 juni veel spannende thrillers. Met onze rijke thrillercollectie trakteren we onze leden op een zinderende zomer.

TUI

Lezen en vakantie zijn twee handen op één boek. Vanuit de reisbranche zet TUI zich daarom ook dit jaar in voor lezen op vakantie. En dat doen ze met succes. Niet voor niets won TUI in 2018 met Zomerlezen de bronzen SponsorRing.

Hebban

Lezers laten zich inspireren door andere lezers. Daarom slaan Zomerlezen en onlinelezersplatform Hebban.nl de handen ineen! Met ruim een half miljoen bezoekers per maand op Hebban.nl inspireert Zomerlezen nog meer lezers tot een gang naar de bibliotheek. Bekijk bijvoorbeeld de Hebban Tiplijst, met de populairste boeken die de laatste 30 dagen uitgekomen zijn.
Of zoek tussen de boeken en recensies; de populairste boeken volgens de lezers op Hebban in alle categorieën. Gebruik daar de genrefilters voor de boeken in jouw favoriete genre(s).
Of doe je liever mee aan een Hebban online leesclub deze zomer? Hebban organiseert jaarlijks ca. 150 online leesclubs. Je kunt je hiervoor gratis inschrijven. Als je wordt ingeloot ontvang je het boek of ebook van Hebban, maar je kunt ook altijd aansluiten met een eigen exemplaar of bibliotheekexemplaar.

Je kunt ook deelnemen aan de Zomerlezen Reisgids.
Kies zelf waar jij naartoe leest. Ontdek jouw persoonlijke #zomerlezentips en ga op reis in een boek! Doe mee aan de Zomerlezen Challenge en lees de wereld rond! Plan je eigen reis in de Zomerlezen Challenge en kies voor Stedentrips, Cultuur en Geschiedenis, De andere kant, Route 66, Op pad in eigen land of Back to nature. Maak een account aan op Hebban en doe mee.

Toplijsten

Tijdens Zomerlezen helpen lijstjes je met kiezen welke boeken je echt gelezen moeten hebben. Diverse toplijsten staan op de website van de bestseller60. Check bijvoorbeeld de wekelijkse fictie, non-fictie of thrillerlijst.
Of kijk voor tips nog eens terug naar de leestips van De Domijnen medewerkers.

VakantieBieb

Steeds meer lezers weten hun weg naar de VakantieBieb te vinden en ook de LuisterBieb is erg populair tijdens Zomerlezen. Vanaf 1 juli 2020 staat de VakantieBieb online en zijn e-boeken en luisterboeken in één VakantieBieb-app beschikbaar. Neem jij de digitale bibliotheek ook mee op vakantie komende zomer?

Onze selectie Zomerlezen

Dus of je je vakantie nu thuis doorbrengt, in je achtertuin of balkon. Of je op reis gaat met auto, camper of vliegtuig. Lezen kan altijd en overal. Want je vakantie begint natuurlijk met boeken en dus met een bezoek aan een van de Domijnen bibliotheken of leeswinkels. Vanaf 1 juli zijn onze locaties weer volgens de gebruikelijke openingstijden geopend en hebben we de mooiste boeken voor je gepresenteerd op onze mediatafels en stands. Dus kies lekker jouw favorieten en lezen maar!

#zomerlezen: altijd en overal!

Volg @zomerlezen op Instagram voor leestips.
En kijk voor nieuwtjes regelmatig op onze facebookpagina.

eerdere berichten
aan het zoeken...