Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Zomerlezen

publicatiedatum:
maandag 31 mei

Ga op reis in een boek

Tijdens de maanden juni, juli en augustus is het tijd voor Zomerlezen. Met de aftrap van De Spannende Week gaat Zomerlezen daadwerkelijk van start en klappen we een zomer lang de parasol uit. Op de thematafels in onze bibliotheeklocaties zijn natuurlijk boeken over vakantielanden te vinden, zodat je het gevoel van de zomerse ontspanning al kunt ervaren. Maar we hebben nog veel meer mooie leestips voor je in petto.

Winactie

Deel je favoriete Zomerlezen moment met ons. Laat ons zien op welke plek jij het meest genoten hebt van het lezen van een goed boek. Mail je foto naar: bibliotheek@dedomijnen.nl met onderwerp ‘Winactie Zomerlezen’ en geef je naam en woonplaats door. Hiermee maak je kans op een mooie Zomerlezentas!
De leukste foto’s verdienen een plekje op onze social media kanalen.
Deelname is voor alle leeftijden en gratis en de actie loopt tot 6 september 2021.
Neem een boekenlegger mee in onze bibliotheekvestigingen en doe mee!

Zomerlezen geschenk

Jo Nesbø schreef het Zomerlezengeschenk 2021: De jaloezieman. Het geschenk wordt naar het Nederlands vertaald door Annelies de Vroom. In juni, de eerste maand van Zomerlezen, geeft de boekhandel het geschenk De jaloezieman cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal €15 aan Nederlandstalige boeken. Nesbø komt tijdens Zomerlezen naar Nederland voor een tournee langs boekhandels door het hele land. 

Themaweken

Dit jaar is Zomerlezen in een vijftal themaweken geknipt, ook op lezersplatform Hebban. In onze bibliotheeklocaties geven we ruim aandacht aan deze thema’s, we zoeken alvast de mooiste bijpassende titels voor je uit, dus bekijk vooral onze thematafels. Of laat je verrassen en bestel vooraf een verrassingspakket over het betreffende thema. Via dit aanvraagformulier kun je een verrassingspakket aanvragen.

Hebban heeft een schrijfwedstrijd uitgeschreven. Bij elk thema zijn 2 of 3 foto’s geselecteerd waar jij een verhaal van maximaal 1000 woorden over kunt schrijven. Je kunt één thema kiezen om aan mee te doen, een paar of allemaal. Bekijk meer info op de website van Hebban.

 

Zomerlezen gedicht

Ingmar Heytze schrijft dit jaar het Zomerlezengedicht. Met Perseïden geeft hij een poëtische invulling aan Zomerlezen. Kom voor meer poëzie naar een van onze bibliotheekvestigingen.

 

Zomerlezen weken


7 t/m 13 juni
De Spannende Week & De Nederlandse Thrillerprijzen
Zomerlezen gaat van start met De Spannende Week. Tij­dens deze themaweek richten we ons vizier op de misdaadboe­ken van deze eeuw in Crime of the Century. De Spannende Week wordt op zaterdag 5 juni voorafgegaan door de bekendmaking van de winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2021 tijdens De Nederlandse Thrillerprijzen in de Bibliotheek Utrecht.
De winnaars
Bernice Berkleef won met Bloedsteen de Gouden Strop, Floris Kleijne won met Klaverblad de Schaduwprijs. De Zilveren Strop ging naar Handbagage van Hugo Luijten. De Vlaamse Toni Coppers won met zijn boek Val de Hebban Thrillerprijs.

Bekijk onze mediatafels, we zoeken alvast nagelbijtend spannende, bloedstollende verhalen en must-read pageturners voor je uit!

21 t/m 27 juni
De Oranje Week
Supporters van Oranje komen aan hun trekken tijdens dé sportzomer van 2021. In De Oranje Week is er uiteraard veel aandacht voor sportboeken, maar ook andere oranje thema’s worden niet geschuwd. De Oranje Week start op maandag 21 juni. Een week lang kleuren onze bibliotheeklocaties oranje en diepen we interessante sportboeken voor je op. Kom eens een kijkje nemen en kies je favorieten uit.

5 t/m 25 juli
De Lekker Lezen Weken
Lekker lezen, dat doe je in de zomer! Laat je inspireren, zak vervolgens lui onderuit op je strandbedje of tuinstoel en laat je meevoeren naar verre of historische bestemmingen.
Van ro­mantische feelgood tot historische romans. Van 5 t/m 25 juli vieren we De Lekker Lezen Weken. We gaan alvast voor je aan de slag en kiezen meeslepende romans en prachtige verhalen voor je uit. Of boek een verrassingspakket, zo leer je wellicht wat nieuwe schrijvers kennen.

Hebban Lekker Lezen Challenge
De Lekker Lezen Weken zijn begonnen en wat gaan we doen in deze periode? Inderdaad, lekker lezen! Ben jij niet zo’n lezer, zie jij alleen in je vakantie kans een boek open te slaan, lukt het niet goed om aan het lezen te komen of zit je in een fikse leesdip? Doe dan mee aan de Lekker Lezen Challenge én maak kans op boekenbonnen en een hele stapel boeken! Lees alles over de Lekker Lezen Challenge op Hebban.nl.

2 t/m 8 augustus
De Regenboog Week
We vieren diversiteit! Tijdens De Regenboog Week is er extra veel aandacht voor boeken van belang voor en door de LGBTQ-community. Van aangrijpende verhalen tot ontroerende romans, we halen vast een aantal titels voor je uit onze boekenrekken.  In samenwerking met de Gaykrant stelt Hebban de Regenboog Top 100 samen. De Regenboog Week start op maandag 2 augustus.
We hebben voor de Regenboogweek de samenwerking gezocht met ons Filmhuis en bieden op 6 augustus twee films aan, met een inleidend programma door COC. Vanaf 19.00 uur gaat het COC in gesprek met bezoekers over de vraag of jij mag zijn wie je wilt zijn in deze wereld, of van je omgeving? Enkele medewerkers van het COC zullen hun eigen ervaringen delen en gaan in gesprek met de bezoekers. Aansluitend kun je gaan kijken naar de films Cowboys of Supernova.

Boek voor 6 augustus je tickets voor Supernova of tickets voor de film Cowboys.

23 t/m 29 augustus
De Groene Week
Groen natuurlijk! Want wie houdt er nu niet van groen? Van groen(tes) op je bord tot eindeloze wandelingen in de natuur: geniet van de vele (lees)tips om je wereld groener te maken. De Groene Week start op maandag 23 au­gustus. Denk aan boeken van en voor wereldverbeteraars, boeken die gaan over het klimaat en de natuur, maar ook de vegetarische keuken. We stellen een gevarieerde selectie in vijftig tinten groen voor je samen op onze mediatafels en wie weet hebben we nog een groene verrassing voor je in petto.

Met zomerlezen wordt het vast een mooie zomer vol leesplezier. Of dat nu in je eigen achtertuin is of op je vakantieadres.

 

 

eerdere berichten
aan het zoeken...