Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Zomer leestips

publicatiedatum:
maandag 27 juni

Van honden en katten tot een verloren brief en van zomer tot verzonken moeras. Er staan weer wat tips voor je klaar en natuurlijk is Billy, de Bornse muis, ook van de partij. Staat er wat leuks voor je bij dan kun je reserveren via MijnBibliotheek of lees een e-book of luisterboek via de online bibliotheek. Zomer leestips zijn ook te vinden op Hebban. Kijk bijvoorbeeld eens bij de 1000 mooiste boeken aller tijden op Hebban.

 

Honden voor het leven – Arthur Japin

Een prachtig autobiografisch verhaal vol moed, levenslessen en hondentrouw

Getipt door Domijnen medewerkers Cindy én Jacqueline.
Arthur Japin schreef dit bijzonder verhaal over de band tussen huisdieren en baasjes. De schrijver aan het woord: “Voor liefde heb je je verstand niet nodig. Dit is nu typisch zoiets wat ik van Trip heb geleerd. Trip was mijn tweede hondje. Wanneer ik zulke dingen zeg, dat je beter je hart kunt volgen dan je hoofd, dan hoor je eigenlijk hém praten.” Anderen over dit bijzondere boek:
‘Een ontroerende, persoonlijke ode aan de magie van honden en hun onvoorwaardelijke liefde, verpakt in prachtige levenslessen.’ – Jochem Myjer
‘Een heel mooi, lief boek voor iedereen. Heerlijk voor honden liefhebbende kinderen en hun ouders. Een must-read waar je blij van wordt.’ – Saskia Noort
Cindy’s hond Casper kan zich wel vinden in de wijsheden en levenslessen die Japin uiteenzet in dit boek. Ook als luisterboek te lezen via de online bibliotheek.

 

De zusjes uit het verzonken moeras – Lucy Strange

Een jeugdboek over het mysterie van de moerassen van Kent en East Sussex

Vind je het leuk om je te verplaatsen in het verhaal van een kleine dorpje in het zuiden van Engeland? Dan zal deze tip van Billy je vast weten te boeien. De schrijfster start in het boek met een volksrijmpje. Dit ongewone verhaal is misschien een tikkeltje onwerkelijk, maar Billy heeft het in één ruk uitgelezen. Naast knap geschreven en spannend vond Billy het ook wel een beetje spookachtig, maar toch ook sprookjesachtig. En het verhaal loopt gelukkig goed af.
Ook als e-book te lezen via de online bibliotheek.

 

Moord in het kattencafé – Cate Conte

Vlot en zeer toegankelijk geschreven voor een brede lezersgroep

Luchtige thriller over Maddie, die terug verhuist naar haar geboorteplaats en na het openen van een kattencafé haar onschuld moet bewijzen in een moordzaak.

Dit boek is binnenkort in onze collectie beschikbaar als nieuwe aanwinst.

 


Mijn hond Woefus – Patricia MacLachlan

Billy: een grappig geschreven boek met leuke tekeningen

Wil jij de eerste zijn? Dit boek is pas binnen in de bieb! Spiksplinter nieuw! Ben je 7 jaar en zit je in groep 4? En hou je van honden? Dan is dit hondenverhaal over Woefus de Gouden Tip voor jou. Je leest 5 korte verhalen over de avonturen van Anna en haar hond Woefus.

 

Zomers licht – Rachel Hore

Heerlijke feelgoodroman, voor de lezers van Santa Montefiore

Als haar vader na een hersenbloeding in het ziekenhuis ligt, helpt een muzikante zijn glas-in-loodatelier gaande te houden, waarbij zij bijzondere ontdekkingen doet. Ze komt op het spoor van een dagboek van een vrouw uit de 19e eeuw. Het leven van die vrouw toont overeenkomsten met haar eigen leven en zet haar aan het denken over zichzelf. De roman is boeiend geschreven, leest gemakkelijk en schakelt veel tussen heden en verleden. Ook als daisy-rom beschikbaar voor mensen met een leesbeperking.


Vanaf hier kun je de hele wereld zien – Enne Koens

Dit wonderlijke herkenbare verhaal is de moeite waard om te lezen

Deze leestip van Billy speelt zich af in een flat en begint als een negenjarig meisje een brief vindt op haar weg naar huis. Wie heeft deze brief geschreven vraagt ze zich af?Voor wie is deze brief bedoelt? De brief is vast héél belangrijk denkt Deetje en ze besluit om een zoektocht te beginnen in de flat waarin ze woont. Ze wordt hierbij geholpen door haar vriend Vito en buurjongen Kevin. Deetje leert tijdens haar zoekactie een heleboel mensen kennen en ontdekt dat ieder flatbewoner zijn eigen verhaal heeft. Ook haar moeder heeft zo haar eigen verhaal. Langzaam gaat ze ook haar eigen leventje en haar moeder beter begrijpen. En de brief …….?
Ook als e-book te lezen of als luisterboek via de online bibliotheek.

 

Meer over de campagne Zomerlezen en de Zomerlezen Top 25 lees je hier.

 

 

eerdere berichten
aan het zoeken...