Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Wiellie Leurs uit Echt senaatslid Nederlandse Kinderjury

publicatiedatum:
woensdag 6 maart
wiellie leurs

Samen met 11 andere kinderen kiest hij het beste kinderboek 2018!

Op woensdagochtend 6 maart 2019 werd, tot zijn grote verrassing, Wiellie Leurs (groep 6, BS Angela) uit Echt benoemd als senaatslid van de Nederlandse Kinderjury. Hij is straks samen met 11 andere kinderen uit Nederland verantwoordelijk voor de keuze van het beste kinderboek 2018. In Leeswinkel Echt van De Domijnen reikte kinderboekenschrijver Gerard van Gemert de daarbij behorende items aan hem uit: een speciale baseball jas, cap en button. Wiellie is een echte lezer en had zich dit jaar voor de tweede keer aangemeld voor de landelijke jury. Hij werd gekozen uit honderden kinderen.

6 maart t/m 19 mei – Kinder Leesweken Nederland

De installatie gebeurde tegelijkertijd op 12 plekken in Nederland en is de aftrap van de campagne voor de verkiezing van het beste Kinderboek 2018. Alle kinderen (6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar) kunnen stemmen op hun drie favoriete kinderboeken die in 2018 zijn uitgekomen. Dit kan via: de site van de Kinderjury of via de stemformulieren die o.a. bij alle bibliotheken en leeswinkels van De Domijnen verkrijgbaar zijn. Onderdeel van de campagne is de installatie van een Senaatsraad met uit elke provincie een kind als lid. Voor Limburg is dit dus de 10-jarige Wiellie Leurs uit Echt.

Senaatsraad – 12 kinderen

De senaatsraad zijn de ambassadeurs van de verkiezing die alle boeken van de Leeslijst 2018 lezen. Ze bloggen en vloggen en proberen zoveel mogelijk kinderen aan te steken met het boekenvirus. Ze zijn herkenbaar aan hun baseballjas en speciale pet. Ook reiken ze gezamenlijk een prijs uit voor het volgens hen beste kinderboek: de Pluim van de Senaat.

Gerard van Gemert

Gerard van Gemert is auteur van jeugdboeken waarin vooral het thema sport vaak terugkomt. Van Gemert was meer sport- dan leeskind en weet als geen ander hoe je kinderen aan het lezen krijgt. Zijn boeken hebben altijd een hoog tempo en de lezer krijgt dan ook geen kans om zich te vervelen. Hij heeft een serie geschreven over voetballende kinderen en een serie over hockeyende kinderen. Hierin zullen velen zich herkennen. Zijn boeken zijn in meerdere talen vertaald. Zijn laatste boek is Kief, de goaltjesdief – De spelletjesdief.

eerdere berichten
aan het zoeken...