Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Wethouder Jos Bessems opent Leeswinkel De Domijnen in Geleen

publicatiedatum:
zondag 20 januari
leeswinkel Geleen

Speciale introductie actie voor nieuwe leden

Op zaterdag 19 februari opende Jos Bessems, wethouder cultuur van Sittard-Geleen, de nieuwe Leeswinkel van De Domijnen in Geleen. Hij deed dit door een ballon door te prikken, waarna vele kleine ballonnetjes het luchtruim kozen. De nieuw Leeswinkel is gevestigd aan de Salmstraat 31. Aansluitend was er een optreden van muzikant Niels Sievers, voorlezen voor kinderen door Lila Violet en konden mensen kennis maken met de vele activiteiten die in de Leeswinkel worden georganiseerd. De Leeswinkel is de ontmoetingsplek voor Geleen, rondom de thema’s ‘lezen, kennis & informatie’ en staat ook open voor verenigingen en clubs.

leeswinkel GeleenNieuw concept
Door alle maatschappelijke veranderingen hebben de bibliotheken zichzelf in de afgelopen jaren opnieuw moeten uitvinden. De wethouder memoreerde daarbij dat mensen tegenwoordig op een totaal andere manier hun kennis en informatie vergaren dan in zijn jeugd. Bij De Domijnen is gekozen voor het concept Leeswinkel. Dit betekent minder vierkante meters boeken en meer andere activiteiten rondom het thema ‘lezen, kennis & informatie’. Zoals, kinderen op jonge leeftijd eigen maken met lezen en informatie vergaren of ouderen helpen met leesbevordering, digitalisering

De Leeswinkel wordt zo ook veel meer onderdeel van de Geleense gemeenschap. En dat juichte de wethouder van harte toe. Vandaar dat er meer maatschappelijke en sociale activiteiten in de Leeswinkel komen, op het gebied van debat en discussie, workshops, lezingen, spreekuren van bijv. banken en/of advocaten. Maar ook kindermiddagen en cursussen computerkennis en digitale vaardigheden, zoals Klik & Tik, Digisterker, Belastingspreekuur en de e-cursus Solliciteren.

De openingstijden van de leeswinkel zijn van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Speciale openingsactie
Inwoners van Geleen die voor 1 maart lid worden van de bibliotheek betalen geen extra kosten voor de tweede pas (abonnement) op hetzelfde adres én geen inschrijfkosten. Dat scheelt alweer € 8,–. Er zijn diverse mogelijkheden zoals Lekker Lezen of Lekker Lezen Plus. Tot 18 jaar is het abonnleeswinkel Geleenement gratis. Het lidmaatschap is voor minimaal één jaar. Uiteraard kun je het abonnement gebruiken in alle vestigingen in de Westelijke Mijnstreek. Ook mensen die nu wel al lid zijn maar evt. nog geen tweede pas op hetzelfde adres hebben kunnen van de actie profiteren.

eerdere berichten
aan het zoeken...