Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Bibliotheek Ligne

publicatiedatum:
dinsdag 14 juni

De Sittardse bibliotheekvestiging van De Domijnen vind je in Ligne (Ligne 2, 6131 MT Sittard).

Dit is een voor Nederland uniek samenwerkingsverband: gezamenlijke huisvestiging van de bibliotheken van de (zes) Zuyd hogeschool Opleidingen (nu gevestigd aan de Havikstraat en de Sportcentrumlaan in Sittard) en de collectie van Bibliotheek Sittard van De Domijnen. De ruim 3500 studenten en de medewerkers van Zuyd nemen hun intrek in het zogeheten Noordblok van het Lignecomplex. De bibliotheek ligt daar tegenover in het zuidblok.

Ca. 5000 m2 bibliotheek (het dubbele van nu) staan de studenten én jou straks ter beschikking. De collecties worden samengevoegd, vooral de informatieve collectie wordt daardoor groter. Er is gezamenlijk een ruim aanbod kranten en tijdschriften (ca 200 titels). Vele aantrekkelijke presentaties maken het voor de klant leuker om rond te snuffelen. En de openingsuren worden ruimer: je kunt voortaan al terecht vanaf 8.30 uur, ook op maandag! Op koopzondagen is de bibliotheek vanaf september ook geopend. Er zullen dan extra activiteiten plaatsvinden. (De boodschappentassen kun je kwijt in de beschikbare lockers.)

In deze locatie hebben we de beschikking over vele werkplekken. Ook stilteplekken, die sommige klanten in het huidige gebouw missen, zijn volop aanwezig! De kinderen hebben echt hun eigen plekje: de gehele eerste verdieping met een mooie voorleestribune die uitkijkt op het Ligne plein. En ook de jongeren hebben, een trap hoger, een eigen ruimte. Even een krantje lezen? Dat kan voortaan met een prachtig uitzicht op de schootsvelden. En onder het genot van een heerlijke kop koffie van Coffee Mundo, dat via een interne doorgang direct aan de bibliotheek grenst.

De openingstijden:
Maandag 8.30-18.00 uur
Dinsdag 8.30-18.00 uur
Woensdag 8.30-18.00 uur
Donderdag 8.30-20.00 uur
Vrijdag 8.30-18.00 uur
Zaterdag 10.00-15.00 uur
Koopzondagen 12.00-17.00 uur

Issuu-Ligne-Bibliotheek

Bekijk de informatie flyer >

 

eerdere berichten
aan het zoeken...