Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Thuiseditie Scoor een Boek van start

publicatiedatum:
donderdag 12 maart

Blijf boeken scoren

Fortuna Sittard en Bibliotheek De Domijnen zetten samen hun kracht in met het leesproject Scoor een Boek!, want … scoren kun je overal! Het doel is om leerlingen uit een aantal groepen 4, 5 en 6 van de deelnemende scholen te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken.

De afgelopen 5 weken hebben 330 kinderen van basisscholen in Sittard-Geleen en Beek zo veel mogelijk boeken gelezen in de klas. Via videoboodschappen van Wessel Dammers werden ze daarbij aangemoedigd en Wessel deed ook de aftrap van Scoor een Boek!
De score wordt bijgehouden op een poster in de klas.
Tijdens de Rust wordt de tussenstand bepaald en na 9 weken lezen sluiten de leerlingen op het project af en wordt de eindscore bekend gemaakt. We willen natuurlijk graag dat er ook na die datum veel gelezen wordt.

Thuiseditie

Naast het scoren in de klas, kan er ook thuis gescoord worden. De kinderen krijgen op school een Scoor een Boek!-poster mee om ook thuis de score bij te houden. En papa, mama, broertjes en zusjes mogen mee lezen en mee scoren! Is er thuis een boek, krant of tijdschrift (voor)gelezen, dan kan dat bijgehouden worden op de poster.
De thuiseditie loopt t/m 5 mei 2020. Wij zijn benieuwd welk gezin Het Top Scoor een Boek Gezin 2020 bij De Domijnen wordt.

Abonnement

Nog geen lid van Bibliotheek De Domijnen? Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden en betalen alleen een bijdrage in de inschrijfkosten van € 2,75.

Het werkt stimulerend voor kinderen als ouders ook lezen. Een Lekker Lezen abonnement is er al vanaf € 35,-. Kijk hier voor alle abonnementsvormen.

eerdere berichten
aan het zoeken...