Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Start 2021 goed met onze leestips

publicatiedatum:
dinsdag 5 januari

Begin het nieuwe jaar goed met leestips van De Domijnen en vul je lijst met leesvoornemens. In deze donkere maanden kan lezen je ontspanning, ontroering, verrukking of gewoon wat uurtjes genieten bieden. Het kiezen van je volgende boek uit de overvloed aan titels wordt vast wat gemakkelijker met deze leestips. Onze medewerkers stellen jou hun favorieten voor, die uiteraard ook te reserveren en te leen zijn in onze bibliotheeklocaties en vaak ook als e-book of luisterboek te lezen via de online bibliotheek.

De Harry Potter reeks van J.K. Rowling

Met extra tip: Magisch breien door Tanis Gray

Een aanrader voor jong en oud. Om te lezen en herlezen. Extra magisch in de wintermaanden!
Je hebt de keuze uit 7 boeken met Harry Potter in de hoofdrol, de eerste in de serie is Harry Potter en de Steen der Wijzen en de laatste Harry Potter en de Relieken van de Dood. Voor jong en oud en zeker voor lezers die houden van magie en fantasy. Alle Harry Potter boeken zijn tevens verfilmd. Natuurlijk kun je de boeken ook in het Engels lezen of leen een van de boeken die gerelateerd zijn aan Harry Potter, zoals Lego Harry Potter door Elizabeth Dowsett, of De wereld van Harry Potter door Allan Zola Kronzek.
Wist je dat we ook het boek Magisch breien in onze collectie hebben? Het officiële Harry Potter-breiboek met ruim 25 magische patronen. Met patronen van favoriete kledingstukken, woonaccessoires en rekwisieten uit de Harry Potter films! Om je Harry Potter ervaring helemaal compleet te maken brei je een lekker warme HP sjaal erbij en nestel je je lekker warm op de bank met een van de 7 delen. Lezen maar!

Het verhaal van de dienstmaagd door Margaret Atwood

Vervolgroman: De testamenten
Spannend, intrigerend en gruwelijk. Om in een adem uit te lezen is deze roman. In de nieuwe Republiek Gilead is iedereen verplicht naar de letter van het Oude Testament te leven. Vanfred, de vertelster, behoort tot de nieuwe klasse van dienstmaagden, die maar één doel heeft: zich voort te planten. Het verhaal van de Dienstmaagd verscheen in 2017 als een tiendelige tv-serie, met in de hoofdrollen Elisabeth Moss, Samira Wiley en Joseph Fiennes. Velen kennen deze titel ook als serie, wereldwijd een kijkcijfer hit, het boek doet zeker niet onder voor de film. Verder lezen? Margaret Atwood’s vervolgroman De testamenten zit ook in onze collectie. Vijftien jaar na de gebeurtenissen in Het verhaal van de Dienstmaagd heeft het totalitaire regime van de Republiek Gilead nog altijd de macht in handen, maar van binnenuit begint het scheuren te vertonen. Op dit allesbepalende punt in de geschiedenis komen de levens van drie verschillende vrouwen samen. Digitaal kun je van deze schrijfster Heksengebroed lezen.

Vrij uitzicht door Anya Niewierra

Het boek Het bloemenmeisje van de winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2020 heeft ontzettend veel aandacht en lovende kritieken gekregen in de media, maar Vrij uitzicht van Anya Niewierra is ook echt een aanrader.
Tess Clement is een succesvolle zakenvrouw en haar leven wordt getekend door een diep geheim. Na het overlijden van haar moeder en verlies van haar man besluit Tess om de confrontatie met haar verleden aan te gaan. Ze vertrekt naar Zuid-Frankrijk om haar grote liefde van lang geleden bij verrassing op te zoeken. Het dorp Mosset, waar ze naar terugkeert, blijkt nog steeds in de ban van een serie raadselachtige verdwijningen van vrouwen.
Een boek dat je niet zomaar aan de kant kunt leggen.
Online leen je van deze schrijfster Het bloemenmeisje als e-book of luisterboek.

Een schitterend gebrek van Arthur Japin

Een tragisch liefdesverhaal, meesterlijk geschreven. In zijn memoires vermeldt Casanova terloops dat Lucia een van de weinige vrouwen is die hij ooit onrecht heeft aangedaan. Maar hoe en wat is er werkelijk gebeurd? Waarom deed Lucia afstand van haar geluk? Een schitterend gebrek is haar verhaal, het verslag van een uitzonderlijk leven. Romantisch en sprookjesachtig, plotwendingen en symboliek. Beeldend geschreven, sterke personages.
Dit boek is in staat om je elke keer dat je het leest weer opnieuw te boeien. Zet het dus zeker op je leeslijst. Hier leen je het e-book bij de online bibliotheek.

De Tweeling door Tessa de Loo

Verdieping met het boek De tweeling achter de schermen
Een klassieker die past in het rijtje van boeken die je gelezen moet hebben. Bitterzoet, confronterend en ontroerend. Een Nederlandse en een Duitse vrouw ontmoeten elkaar in een kuuroord in Spa. Ze herkennen in de ander hun verloren gewaande tweelingzus. De verhollandste Lotte, die tijdens de oorlog joodse onderduikers heeft beschermd, staat aanvankelijk uiterst wantrouwig tegenover haar tweelingzus Anna, maar wordt door haar aangrijpende verhalen geconfronteerd met het lijden van gewone Duitsers in oorlogstijd. Over de Tweede Wereldoorlog is ontzettend veel geschreven, de invalshoek maakte dit verhaal in 1993 zo interessant en dat doet het nog steeds. De tweeling is verschenen in 34 internationale edities, vertaald in 25 talen en wereldwijd zijn er 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Van het boek zijn een film, een musical, een hoorspel, een luisterboek en een toneelstuk gemaakt. Het luisterboek leen je hier. Het e-book leen je hier bij de online bibliotheek.
(Her)beleef dit bijzondere verhaal en voor extra verdieping hebben we sinds kort in onze collectie De tweeling achter de schermen: het verhaal van een wereldwijde bestseller door Tessa de Loo. Hier ook online te leen. Ze vertelt in dit boek hoe in 1993 haar roman De tweeling ontstond en uitgroeide tot een wereldwijde bestseller, met anekdotes over haar schrijversleven, van ontmoetingen met vertalers tot internationale promotietours.

 

De zilverboom van Lucinda Riley

In onze bibliotheken en leeswinkels krijgen we (al lange tijd en nog steeds) ontzettend veel positieve reacties op de Zeven zussen serie van Lucinda Riley. Deze aanbeveling is in het bijzonder voor de liefhebbers van deze serie en voor iedereen die houdt van intrigerende verhaallijnen. Greta keert na dertig jaar terug naar Marchmont Hall, het prachtige landhuis dat ooit een belangrijke rol in haar leven speelde. Maar ze kan zich niets meer van die periode herinneren; door een tragisch ongeluk is ze haar geheugen van de afgelopen jaren kwijt. De afwisseling van romantiek, spanning en drama maken dit een heerlijk verhaal.
Wacht je op je reservering van een van de Zeven zussen? Bekijk ook eens de andere titels van deze auteur die we in onze collectie hebben, bijvoorbeeld De nachtroos, De vlinderkamer, De lavendeltuin of Het meisje op de rots.

 

eerdere berichten
aan het zoeken...