Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Schrijvers lezen voor – week 4

publicatiedatum:
donderdag 11 juni

De serie Schrijvers lezen voor is met twee weken verlengd!
Schrijvers ontmoeten in onze bibliotheken behoort helaas niet tot de mogelijkheden op dit moment. Maar online ontmoet je gedurende 5 weken bekende en minder bekende Nederlandse schrijvers op je scherm.
Zo kunnen schrijvers jou blijven inspireren, verrassen of kennis laten maken met hun (nieuwe) boek.

Iedere dag een kort verhaal

Elke werkdag vanaf 25 mei lezen steeds weer andere schrijvers voor uit eigen werk vanuit hun werkkamer, dus ontspan elke dag even met een mooi verhaal. Verhalen die de wereld vergroten, verhalen die steun, troost of inzicht bieden.
Ons cadeautje speciaal voor jou, als bibliotheekbezoeker!

Week 4

Iedere werkdag vanaf 15 juni komt hier de hele week om 10.00 uur een nieuw verhaal online. De filmpjes duren ongeveer 15 minuten en blijven staan tot en met zondag 28 juni.
Bekijk hier wie je in week vier kunt ontmoeten op je scherm:

 

Foto: Stephan Vanfleteren

15 juni – Ewoud Kieft
Ewoud Kieft is schrijver, historicus en muzikant. Hij schreef onder meer Oorlogsenthousiasme, over het verlangen naar oorlog aan het begin van de 20ste eeuw, en Het verboden boek, over de aantrekkingskracht van het nazisme. In mei 2020 verscheen zijn eerste roman, De onvolmaakten. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, in een samenleving waar kunstmatige intelligentie tot alle facetten van het leven is doorgedrongen: als luisterend oor, mental coach en bemiddelaar in de liefde. Hoe innig kan de relatie tussen mens en machine worden? Of zijn de verschillen onoverbrugbaar?

 

16 juni – Marijke Schermer
Marijke Schermer (1975) schrijft romans en toneelstukken. Haar toneelstukken werden in diverse landen vertaald. In haar psychologische romans zijn liefde en vriendschap, relaties, geheimen en het geheugen belangrijke thema’s. Haar romans Mensen in de zon, Noodweer en Liefde, als dat het is werden zeer goed ontvangen in de pers. Noodweer stond op de shortlist voor de ECI Literatuurprijs en haar nieuwste roman Liefde, als dat het is (2019) staat op de shortlist voor de Libris Literatuur Prijs 2020.

 

17 juni – Mano Bouzamour
Mano Bouzamour (1991) debuteerde eind 2013 met de roman De belofte van Pisa. Het boek is semi-autobiografisch en gaat over Samir die opgroeit in een traditioneel Marokkaans gezin in Amsterdam. Zijn ouders zijn weinig geïntegreerd en analfabeet, zijn oudere broer is crimineel en zijn buurtvrienden hangen op straat. Samir, die zichzelf liever Sam noemt, neemt afstand van zijn milieu en gaat naar het Hervormd Lyceum. Daar ontdekt hij een nieuwe wereld vol glamour en geld. Al snel merkt hij dat de twee milieus mijlenver van elkaar vandaan liggen en hij weet niet goed meer wie zijn echte vrienden zijn. De belofte van Pisa is een humoristisch, maar ontregelend debuut over de problematiek van jonge Marokkanen. Het boek groeide uit tot een commercieel succes en werd in 2019 verfilmd. In 2018 verscheen de roman Bestseller Boy.

 

18 juni – Karin Sitalsing
Karin Sitalsing (1976) is journalist en schrijfster. Ze schrijft onder meer voor Trouw, Panorama, Vrij Nederland en RTV Noord. Daarvoor werkte ze als correspondent voor de Volkskrant, en ze was coauteur van het kookboek Maak van de noot een deugd en de bundel optimistische verhalen En dan nu het goede nieuws. In 2016 verscheen haar goed ontvangen boek Boeroes, over haar voorouders, Nederlandse boeren die in 1845 naar Suriname emigreerden, niet wetend waar ze aan begonnen. Binnen een half jaar was de helft overleden. In de loop der tijd zijn de boeren Surinamers geworden en een deel is teruggekeerd naar Nederland, onder wie de moeder van Karin Sitalsing. De schrijfster gaat op zoek naar het verhaal van haar voorouders, “witte Surinamers’ die bekendstaan als “Boeroes’. Haar familiegeschiedenis is er één van een weinig bekende bevolkingsgroep die zich overal weet aan te passen, maar daardoor misschien wel nergens helemaal thuis is.

 

19 juni – Suzanna Jansen
Suzanna Jansen (1964) debuteerde in 2008 met Het pauperparadijs, over de roemruchte armenkoloniën van Veenhuizen en haar familiegeschiedenis daar. Het boek werd een echte bestseller en van 2016-2018 was de muzikale theaterversie te zien in Veenhuizen en Carré, Amsterdam. Suzanna Jansen was als dramaturg nauw betrokken bij deze productie. In 2017 verscheen haar boek Ondanks de zwaartekracht, over twee kunstenaars uit het begin van de 20ste eeuw, een architect en een balletpionier, die hun eigen weg gaan. In 2019 verscheen Wael, het verhaal van een jongen uit Syrië, dat ze in nauwe samenwerking met de hoofdpersoon schreef.

eerdere berichten
aan het zoeken...