Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Schrijvers lezen voor – week 3

publicatiedatum:
donderdag 4 juni

Schrijvers ontmoeten in onze bibliotheken behoort helaas niet tot de mogelijkheden op dit moment. Maar online ontmoet je gedurende 3 weken bekende en minder bekende Nederlandse schrijvers op je scherm.
Zo kunnen schrijvers jou blijven inspireren, verrassen of kennis laten maken met hun (nieuwe) boek.

Iedere dag een kort verhaal

Elke werkdag vanaf 25 mei lezen steeds weer andere schrijvers voor uit eigen werk vanuit hun werkkamer, dus ontspan elke dag even met een mooi verhaal. Verhalen die de wereld vergroten, verhalen die steun, troost of inzicht bieden.
Ons cadeautje speciaal voor jou, als bibliotheekbezoeker!

Week 3

Iedere werkdag vanaf 8 juni komt hier de hele week om 10.00 uur een nieuw verhaal online. De filmpjes duren ongeveer 15 minuten en blijven staan tot en met zondag 21 juni.
Bekijk hier wie we de derde week voor je in petto hebben:

8 juni – Pete Wu
Pete Wu is journalist, schrijver, redacteur en programmamaker. In 2019 verscheen zijn debuut De bananengeneratie, over tweede generatie Chinese Nederlanders, die ‘geel van buiten en wit van binnen’ zijn. Pete Wu interviewde voor zijn boek ‘mede-bananen’, over hun generatieclashes, daten, discriminatie en eenzaamheid. En over het gevecht om jezelf te mogen zijn, bevrijd van clichés.

 

 

9 juni – Eva Vriend
Eva Vriend (1973) is historica en schrijfster. Ze groeide als boerendochter op in de Noordoostpolder. Het nieuwe land (2013), over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, werd genomineerd voor de M.J Brusseprijs (beste journalistieke boek) en de Libris Geschiedenis Prijs. In 2015 verscheen De helpende hand, over de geschiedenis van de thuiszorg, waarvoor ze een beurs kreeg van het Letterenfonds. In 2020 verscheen Eens ging de zee hier tekeer, waarvoor ze vele levensgeschiedenissen van kustbewoners optekende. Het boek werd getipt door het DWDD boekenpanel.

 

10 juni – Maarten Spanjer
Maarten Spanjer (1952) is schrijver, acteur en televisiemaker. Hij is onder meer bekend door de films Spetters en De Kameleon en tv-programma’s als Taxi. Hij was ook korte tijd profvoetballer en zijn ervaringen in de voetbal-, tv- en filmwereld, alsmede zijn jeugdervaringen in Amsterdam vormden de inspiratie voor zijn verhalenbundels, zoals Spanjer in stukken en Geluk is een herinnering.

 

11 juni – Antoinette Beumer
Antoinette Beumer (1962) is regisseur en schrijver. Zij is bekend van tv-series als Willemspark en Spangen en films als De gelukkige huisvrouw, Jackie en Soof. In 2018 verscheen haar autobiografische roman Mijn vader is een vliegtuig, over een gezin waarvan de vader psychische problemen heeft. De roman werd genomineerd voor de Hebban debuutprijs en de Bronzen Uil. De verfilming – door Beumer zelf – verschijnt binnen afzienbare tijd in de bioscopen.

 

 

12 juni – Kees van Beijnum
Kees van Beijnum (1954) schrijft roman en scenario’s. Hij brak door met zijn autobiografische roman Dichter op de Zeedijk (1994), dat later werd verfilmd. Zijn bekendste boek is De oesters van Nam Kee, dat ook verfilmd werd. Andere romans zijn onder meer De ordening en Het mooie seizoen. Zijn meest recente boek is 23 seconden uit 2019, een spannende roman over een schrijfster die twintig jaar na de moord op haar moeder, een Amsterdamse raamprostituee, op onderzoek gaat.

eerdere berichten
aan het zoeken...