Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Schrijvers lezen voor – week 2

publicatiedatum:
donderdag 28 mei

Schrijvers ontmoeten in onze bibliotheken kan helaas niet op dit moment. Maar online ontmoet je gedurende 3 weken bekende en minder bekende Nederlandse schrijvers op je scherm.
Zo kunnen schrijvers jou blijven inspireren, verrassen of kennis laten maken met hun (nieuwe) boek.

Iedere dag een kort verhaal

Elke werkdag vanaf 25 mei lezen steeds weer andere schrijvers voor uit eigen werk vanuit hun werkkamer, dus ontspan elke dag even met een mooi verhaal. Verhalen die de wereld vergroten, verhalen die steun, troost of inzicht bieden.
Speciaal voor jou, als bibliotheekbezoeker!

Week 2
Iedere werkdag vanaf 1 juni komt hier de hele week om 10.00 uur een nieuw verhaal online. De filmpjes duren ongeveer 15 minuten en blijven staan tot en met zondag 14 juni.
Bekijk hier wie we de tweede week voor je in petto hebben:

 

1 juni – Abdelkader Benali
Abdelkader Benali (1975) werd geboren in Marokko, maar verhuisde als 4-jarige met zijn familie naar Rotterdam. Hij debuteerde in 1996 met Bruiloft aan zee. Hij won hier onder meer de Geertjan Lubberhuizenprijs mee en de roman werd in veel landen vertaald. Zijn tweede roman, De langverwachte, werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs.
Naast romans schijft hij toneelstukken, essays, columns en artikelen. Ook werkt hij voor de televisie, hij werd vooral bekend door Benali boekt, waarin hij schrijvers interviewde, en het culinaire reisprogramma Chez Benali.

 

2 juni – Jente Posthuma
Jente Posthuma (1974) debuteerde in 2016 met Mensen zonder uitstraling. De roman stond op de shortlist van de Dioraphte Literatour Prijs, de longlist van de ANV Debutantenprijs en werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs. Met haar man, fotograaf Bas Uterwijk, maakte ze het kleine fotoboek Probeer een beetje goed over me te denken (2016), over de zelfgekozen dood van Uterwijks vader. Posthuma studeerde Literatuurwetenschap. Ze begon als journalist, deed lange interviews voor o.a. De Groene Amsterdammer, NRC.next en De Volkskrant. Haar korte verhalen verschenen in onder meer De Revisor, Hollands Maandblad en De Gids. Haar roman, Waar ik liever niet aan denk, verscheen in mei 2020.

 

3 juni – Rosita Steenbeek
Rosita Steenbeek (1957) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie acteerde ze regelmatig op toneel en in de film. Na haar studie vertrok ze naar Rome om actrice te worden, maar ze werd uiteindelijk schrijfster. Ze debuteerde in 1994 met de autobiografisch getinte roman De laatste vrouw, over haar relaties met twee veel oudere mannen: regisseur Federico Fellini en schrijver Alberto Moravia. Het boek was zeer succesvol en werd in diverse landen vertaald. Er volgden meer (historische) romans, een autobiografisch boek over een heftig auto-ongeluk (Intensive care) en boeken over Rome, de stad waar ze al jaren grotendeels woont. Haar meest recente boeken gaan over de vluchtelingencrisis: Wie is mijn naaste? en over haar joodse grootmoeder: Rose.

 

4 juni – Tessa Leuwsha
Tessa Leuwsha (1967) werd geboren in Amsterdam, maar ze vertrok in 1996 naar Suriname, waar haar roots liggen. Ze is schrijfster en documentairemaakster en schreef onder meer de reisgids Reishandboek Suriname, de romans De Parbo-blues en Solo, een liefde plus het non-fictie boek Fansi’s stilte, een grootmoeder en de slavernij. In 2020 verscheen haar nieuwe roman Plantage Wildlust, over het leven op een Surinaamse plantage aan het begin van de 20e eeuw. Het werk van Tessa Leuwsha werk werd onder andere genomineerd voor de Debutantenprijs en de Inktaap.

 

5 juni – Auke Hulst
Auke Hulst (1975) groeide op in Groningen. Zijn jeugd daar stond model voor zijn succesvolle roman Kinderen van het ruige land. Andere romans van zijn hand zijn onder meer Slaap zacht, Johnny Idaho en En ik herinner met Titus Broederland. Daarnaast maakt hij samen met tekenaar Raoul Deleo het literaire reisboek De eenzame snelweg, in het spoor van Jack Kerouac. Ook Motel Songs is een reisboek.
Het werk van Auke Hulst werd onder meer bekroond met de Bob den Uyl Prijs, de Cutting Edge Award, het Beste Groninger Boek en tweemaal met de Harland Awards Romanprijs.
Naast schrijver is Auke Hulst literatuurcriticus, essayist en muzikant.

Bekijk hier op 5 juni de voorleesfragmenten van Auke Hulst.

 

 

eerdere berichten
aan het zoeken...