Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Pilot tijdelijke thuistoegang verdiepende bronnen databanken

publicatiedatum:
dinsdag 9 juni

Vanaf 4 juni 2020 krijgen alle bibliotheekleden tijdelijk zes maanden thuistoegang tot diverse verdiepende bronnen in databanken van vier leveranciers: BSL (Springer/Nature), EBSCO, GALE en PROQUEST. De databanken bevatten krantenarchieven, politieke archieven, literaire collecties, wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen. Het doel van de pilot is te onderzoeken of deze verdiepende bronnen interessant zijn voor OB-leden.

Diverse titels

Voor deze pilot hebben de vier uitgevers BSL (Springer/Nature), EBSCO, GALE en PROQUEST een uitgebreide selectie van hun titels beschikbaar gesteld voor bibliotheek-leden.

De verdiepende bronnen gaan over uiteenlopende onderwerpen en zijn interessant voor een brede doelgroep: mensen die het leuk vinden om in oude krantenarchieven te spitten (Financial Times, The Economist), die van literatuur houden (klassiekers van Yeats en Goethe), die geïnteresseerd zijn in foto’s en verhalen van andere landen en culturen (National Geographic) of die wetenschappelijke of inhoudelijke achtergrond willen bij hun vak, onderzoek of de actualiteit (Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, Jeugd & Co).

De databanken zijn t/m november 2020 raadpleegbaar vanuit huis voor bibliotheekleden.

Onderzoeken en verdiepen

EBSCO
Een schat aan wetenschappelijke tijdschriften en andere publicaties. Alle denkbare vakgebieden, zoals ‘History’ en ‘Science’, maar ook ‘DIY – Hobbies and Crafts’ zijn grotendeels full-text beschikbaar.


Springer /BSL
Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.

 

GALE
Krantenarchieven van o.a. Financial Times, the Economist en Times zijn te raadplegen. In Gale Reference Complete vind je digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen.

ProQuest
Vooral Engelstalige databanken met periodieken en kranten, poëzie en literatuur (klassiekers als Yeats en Goethe), maar ook tijdschriftarchieven zoals dat van Harper’s Bazaar.

 

 

eerdere berichten
aan het zoeken...