Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Nieuwe online Bibliotheek-app live op 8 september

publicatiedatum:
woensdag 9 september

In de nieuwe online Bibliotheek-app die 8 september online gaat kun je e-books en luisterboeken lenen en lezen. De app vervangt de oude apps E-books en LuisterBieb, die wat verouderd waren en vanaf 8 september komen te vervallen. Boeken die nog op je plank staan, kun je wel uitlezen.

Wat is er nieuw?

Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen. En je kunt bijvoorbeeld een favorietenlijstje maken, previews van boeken bekijken en beluisteren, én boeken eenvoudig verlengen als de leentermijn bijna afloopt.

In de nieuwe situatie zijn er geen gratis luisterboeken, zoals die er waren in de LuisterBieb. Om luisterboeken te kunnen downloaden, heb je een abonnement van de online Bibliotheek nodig. Of een Lekker Lezen Plus of Dubbel Plezier abonnement van Bibliotheek De Domijnen met toegang tot de online Bibliotheek.

Je huidige boekenplank wordt niet meegenomen naar de nieuwe online Bibliotheek-app, je start daar met een lege boekenplank. De boeken die op je boekenplank staan in de oude app kun je nog wel uitlezen of -luisteren in de oude apps. In de nieuwe app vind je straks alleen je ‘nieuwe’ leengeschiedenis, dus alle boeken die je in deze nieuwe app hebt geleend. Wil je graag je volledige leengeschiedenis inzien? Dan kun je vanaf september via de website een pdf downloaden met de leengeschiedenis in de oude app. Rond eind september is de oude app niet meer toegankelijk.

De app werkt op besturingssystemen vanaf Android 4.4 en iOS 11.0. Gebruikt jouw apparaat een ouder systeem? Dan kun je de app helaas niet gebruiken. Dit vanwege het moeten voldoen aan de eisen die Google en Apple stellen aan nieuwe apps.
Wel kun je als alternatief e-books en luisterboeken streamen via de browser op je telefoon of tablet. Hiervoor heb je de app niet nodig. Je gaat gewoon naar onlinebibliotheek.nl (op je telefoon of tablet) en als je een boek wilt lenen, kies je voor ‘op pc of laptop (online)’.

Hier lees je meer over de nieuwe online bibliotheek app en bekijk je de veelgestelde vragen.
Bekijk het filmpje met uitleg over de nieuwe online Bibliotheek app hieronder.

 

eerdere berichten
aan het zoeken...