Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Nederland Leest: Voeding = koken Bie Zefke.

publicatiedatum:
vrijdag 2 november
Nederland Leest

Op donderdag 29 november 2018 organiseert De Domijnen een bijzondere kookworkshop. In het kader van de literaire activiteit Nederland Leest, met als thema: ‘Voeding’, kookt chefkok Leon Winthagen van Hotel De Limbourg, voor een aantal gasten van inloophuis Bie Zefke. Hij doet dit samen met een aantal vrijwilligers van dit inloophuis voor dak- en thuislozen. Dit in nauwe samenwerking met de Voedselbank Limburg-Zuid.

Het doel van deze workshop is aandacht te vragen voor de vele vrijwilligers die geheel belangeloos belangrijk werk verrichten voor de kwetsbare medemens.

Waarom koken?

De meeste mensen realiseren zich niet hoe belangrijk en noodzakelijk het werk van Bie Zefke en de Voedselbank Zuid-Limburg is. Ondanks dat het economisch beter gaat, zien we toch nog dat er steeds meer mensen gebruik moeten maken van de voedselbank. Ook het inloophuis Bie Zefke is een onmisbare plek waar de hulpbehoevende medemens zich veilig en vertrouwd voelt. En waar het nuttigen van een goede maaltijd tot de mogelijkheden hoort.

De Domijnen grijpt daarom het landelijk thema, Voeding, van Nederland Leest aan om binnen haar culturele activiteiten deze maatschappelijk noodzakelijke initiatieven in de schijnwerpers te zetten. Nederland Leest beoogt leesbevordering voor iedereen. Chefkok Leon Winthaegen van Hotel de Limbourg (Sittard) zegde meteen toe belangeloos aan dit initiatief mee te werken.

Wat gaat er gebeuren?

Leon Winthaegen zal op donderdag 29 november de workshop leiden en samen met de vrijwilligers van Bie Zefke een heerlijk maaltijd op tafel toveren. Ingrediënten voor dit diner zijn afkomstig uit de voedselpakketten die door Hannie en Harrie Verweij van de Voedselbank Limburg-Zuid gratis ter beschikking zijn gesteld. Hannie en Harrie Verweij, zijn al jaren begaan met het lot van onze minder bedeelde medemens. Door hun krachtsinspanningen is de voedselbank Limburg-Zuid een grote professionele organisatie geworden waar heel veel vrijwilligers dagelijks bezig zijn.

Voor wie wordt er gekookt?

Uiteraard wordt er gekookt voor de mensen die gebruik maken van het opvanghuis en de voedselbank maar daarnaast schuiven ook vrijwilligers van beide instanties aan. Zij zullen worden geflankeerd door mensen die de betrokken instanties een warm hart toedragen, waaronder wethouder Kim Schmitz, wethouder o.a. van armoedebeleid in Sittard-Geleen.

Wat willen we met dit initiatief bereiken?

Met dit initiatief hoopt De Domijnen veel publiciteit te generen zodat er meer aandacht komt voor het werk van Bie Zefke en de Voedselbank Zuid-Limburg en zij nog meer streun krijgen bij het belangrijke werk dat zij verrichten.

eerdere berichten
aan het zoeken...