Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Nederland Leest over Robotica

publicatiedatum:
woensdag 1 november

Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in grote getale aan. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. En dat terwijl robots in fabrieken en bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan. Tegenwoordig worden krantenartikelen al door robots geschreven. Waar eindigt dit? In een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten?

De bibliotheek is de plaats voor ontmoeting en debat over maatschappelijke thema’s en bespreekt het in november. Praat mee! En krijg het boek Ik, robot cadeau. Van 1 t/m 30 november 2017 cadeau voor leden én niet-leden van de bibliotheek.

Geef niet alleen in de bibliotheek maar ook online je mening over robotica en ontvang een ophaalbewijs voor Ik, robot. Er zijn 6 stellingen en filmpjes met: Adriaan van Dis, Diana Matroos, Irene Moors, André Manuel en Ruud de Wild.

Ik, robot
Ik, robot
is de geniale futuristische raamvertelling van Isaac Asimov rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Ze ontmoette een verliefde robot, maar ook twijfelende of bewust van zichzelf geworden robots. Het zijn verhalen over menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. Een spannend boek met ook nog echte breinbrekers! Lees hier meer over het boek, de auteur en robots.

Activiteiten
Bibliotheek De Domijnen organiseert op 27 november in Filmhuis De Domijnen een lezing/debat over Robots in de zorg met aansluitend filmvertoning van de documentaire Ik ben Alice. Lees er hier meer over.
Verder zijn er in diverse bibliotheken workshops Lego Mindstorms voor kinderen, waarin studenten van Zuyd Hogeschool kinderen enthousiast maken over robots. Hier meer informatie en ook via onze agenda.

Giphart – Robot schrijfexperiment
Kun je met een robot een literair verhaal schrijven? Ronald Giphart ging, in samenwerking met het Meertens Instituut en de Universiteit van Antwerpen dit uitdagende schrijfexperiment aan. Hier is meer informatie te vinden over dit experiment en een reportage te bekijken.

De landelijke bibliotheekcampagne Nederland Leest wordt in 2017 voor de 12e keer georganiseerd door de Stichting CPNB. Check onze agenda voor meer activiteiten in het kader van Nederland Leest en haal je gratis boek op.

eerdere berichten
aan het zoeken...