Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Nationale Voorleeslunch voor Ouderen

publicatiedatum:
donderdag 28 september

Op vrijdag 6 oktober 2017, Nationale Ouderendag, vindt de vijfde editie plaats van de Nationale Voorleeslunch. De Voorleeslunch wordt georganiseerd door de Leescoalitie in samenwerking met bibliotheken en verzorgingstehuizen.

Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Ook De Domijnen vindt voorlezen belangrijk en doet mee aan de Nationale Voorleeslunch. Samen met zorginstellingen worden er op een aantal plaatsen in de regio Voorleeslunches georganiseerd. Niet altijd met een echte lunch, maar wel altijd met het voorlezen van het speciaal geschreven verhaal en in een aantal zorginstellingen ook nog opgeluisterd met muziek.
Er wordt voorgelezen in: Aldenhof Born, Aelserhof in Elsloo, Moutheuvel in Stein, De Baenje in Sittard, De Eghte in Echt,  Glana in Geleen, Fransiscus in Beek, Vastrada in Susteren, Huiskamer Plus St. Joost, Huiskamer Plus Koningsbosch, Huiskamer Plus Nieuwstadt en Huiskamer Plus Echt.

Het speciaal voor de Nationale Voorleeslunch geschreven verhaal wordt dit jaar geschreven door Vonne van der Meer. Zij werkt aan een verhaal dat toegankelijk en aansprekend is voor een brede, oudere doelgroep. Dit verhaal wordt op vrijdag 6 oktober door bekende en onbekende Nederlanders voorgelezen aan ouderen door het hele land. In voorgaande jaren schreven Jan Siebelink (2016) en Marjan Berk (2015) het Voorleeslunchverhaal.

 

eerdere berichten
aan het zoeken...