Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Nationale Voorleeslunch voor Ouderen

publicatiedatum:
donderdag 19 september

In 2019 vindt alweer de 7e editie van de Nationale Voorleeslunch plaats. Wederom op Nationale Ouderendag; vrijdag 4 oktober.

Door De Domijnen wordt weer voorgelezen in een aantal zorginstellingen en bij huiskamerprojecten. Dit jaar komt tevens een groep ouderen van de Lemborgh op 4 oktober naar Bibliotheek Ligne, waar zij genieten van het voorleeslunchverhaal onder het genot van een kopje koffie en stukje vlaai.

Het Nationale Voorleeslunchverhaal wordt dit jaar geschreven door Maarten Spanjer. Het verhaal van Spanjer wordt op vrijdag 4 oktober, Nationale Ouderendag, door bekende en onbekende Nederlanders voorgelezen aan ouderen in heel Nederland. Vanaf die datum is het verhaal ook te beluisteren in de LuisterBieb. Het verhaal van Spanjer, dat speciaal voor de Voorleeslunch wordt geschreven, zal zich afspelen tegen de achtergrond van de wedstrijd tussen Ajax en Benfica in 1969. Een wedstrijd die gespeeld werd in bitterkoude omstandigheden.

Over de Nationale Voorleeslunch

De Voorleeslunch wordt georganiseerd door de Leescoalitie in samenwerking met bibliotheken en verzorgingstehuizen. Bekende en onbekende Nederlanders lezen die dag voor aan ouderen door het hele land.
Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Door het organiseren van een Nationale Voorleeslunch, willen wij laten zien dat het voorlezen van een goed verhaal veel plezier verschaft aan mensen van alle leeftijden. Voorlezen is een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen. Lees hier meer over de Nationale Voorleeslunch.

Over Maarten Spanjer

Maarten Spanjer (1952) (foto Milan-Gino) werd geboren in Amsterdam. Hij is schrijver, acteur en televisiemaker – en was in zijn jonge jaren een jaar profvoetballer. Hij debuteerde in 1986 met zijn verhalenbundel Eigen Schuld, waarin hij op tragikomische wijze zijn roomse jeugd in Amsterdam beschreef. Grote bekendheid verwierf hij als pratende taxichauffeur in het tv-programma Taxi.In zijn boeken en verhalen put Spanjer uit een schat aan ervaringen opgedaan in de voetballerij, in acteurs- en schrijverskringen en uiteraard in het dagelijks leven. Onlangs bracht hij herinneringen tot leven in de muziektheatervoorstelling Rot op met die geraniums! Lees hier meer over Maarten Spanjer.

eerdere berichten
aan het zoeken...