Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Maak je eigen dobbelsteentoren

publicatiedatum:
donderdag 18 maart

Misschien ken je de Adventure Clubs de Domijnverkenners van Bibliotheek De Domijnen. Groepen kinderen gaan samen op avontuur met het Avonturen Handboek (ook bekend als Dungeons & Dragons voor kinderen). De uitkomst van hun acties worden mede bepaald door dobbelstenen. En het gooien van dobbelsteen gaat nog leuker in je eigen dobbelsteentoren!

In onderstaande video krijg je uitleg hoe je gemakkelijk van een oude schoenendoos, enkele toiletrollen, lijm en verf jouw unieke dobbelsteentoren maakt. Deze kun je dan gebruiken bij de Adventure Clubs maar ook bij andere bordspelen, zoals Mens-Erger-Je-Niet, Triviant, 30 Seconds of Monopoly.

Prijsvraag: win een Avonturen Handboek

Natuurlijk willen wij ook zien wat jullie gemaakt hebben. Met dank aan Vechel Fantasy is er dan ook een prijsvraag voor kinderen tot 12 jaar: het tofste ontwerp maakt kans op een exemplaar van het Avonturen Handboek: een spel in boekvorm met natuurlijk de spelregels, meer dan tien knutselopdrachten en natuurlijk een avontuur voor het hele gezin of voor jou met je vrienden!

Stuur voor 1 mei 2021 een foto van jouw dobbelsteentoren naar communicatie@dedomijnen.nl om mee te dingen naar de prijs.

We vinden het ook gaaf jullie creaties te zien voorbij komen op Facebook of Instagram met #dedomijnendichtbij en tag ons dan ook!


Adventure Clubs

Dit rollenspel wordt meestal gespeeld door drie tot zes spelers en een spelleider. De spelers spelen ieder een eigen personage; een eigen type held of heldin. De spelleider is een soort schrijver, scheidsrechter en verteller. Aan de hand van een verhaal gaan de spelers bepaalde uitdagingen tegemoet.

Meedoen met de Adventure Clubs kan trouwens nog! De Domijnverkenners hebben nog een aantal plekken vrij op vrijdagmiddag in Born, op zaterdagochtend in Echt en in Sittard en Beek op zaterdagmiddag. Heb je interesse in deelname neem dan contact op met de spelleider via www.VechelFantasy.com/meedoen

Tip: schrijf je meteen in voor onze nieuwsbrief.
Link: https://www.dedomijnen.nl/nieuwsbrief/

 

 

eerdere berichten
aan het zoeken...