Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leeswinkel Born zoekt vrijwilligers als gastheer/-vrouw.

publicatiedatum:
dinsdag 6 november
gesloten

Bibliotheek De Domijnen Born omgebouwd naar nieuw Leeswinkel-concept.

De Domijnen sluit van 12 tot en met 25 november de bibliotheek in Born om om te bouwen tot Leeswinkel, een nieuw bibliotheekconcept. De Leeswinkel wordt nog meer dan voorheen het kloppend hart van de Bornse samenleving. Ontmoetingen, debat, cursussen, workshops, leesclubs, activiteiten, vergaderingen, spreekuren van derden, etc. Weliswaar met het boek en lezen nog steeds centraal, maar breder van opzet passend binnen een veranderende maatschappij.

Ontmoetingsplek
De nieuwe Leeswinkel heropent op 26 november op hetzelfde adres. Om de Leeswinkel die bruisende ontmoetingsplek te laten zijn, worden vrijwilligers gezocht die als gastheer/gastvrouw op treden en ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Ze ontvangen bezoekers en maken ze wegwijs. Ze helpen klanten bij de selfservicebalie met het lenen en verlengen van boeken. Maar ze zijn ook mede aanspreekpunt voor al onze partners die iets in de Leeswinkel willen organiseren.

Profiel
Vrijwilligers zijn minimaal een dagdeel van vier uur per week beschikbaar. Ook het hebben van een aantal (basis)computervaardigheden is belangrijk. Daarnaast spreekt het voor zich dat men klantgericht en representatief is en affiniteit heeft met boeken en lezen.

Naast een plezierige en inspirerende omgeving is er een adequate introductie en begeleiding incl. een vrijwilligersovereenkomst en –verzekering. Ook worden, indien noodzakelijk, reiskosten vergoed en worden er een aantal activiteiten georganiseerd als dank voor de inzet van de vrijwilliger.

Mensen die interesse hebben om als vrijwilliger bij Leeswinkel Born De Domijnen aan de slag te gaan, kunnen contact opnemen met Ger Hubens, vrijwilligers coördinator van De Domijnen: ger.hubens@dedomijnen.nl.

Leeswinkel Born:
Prins Bisdomstraat 7, 6121 JE Born.

Geopend op:
maandag/donderdag/vrijdag: 13.00 – 17.00 uur
woensdag: 12.00 -17.00 uur
zaterdag: 10.00 – 13.00 uur

eerdere berichten
aan het zoeken...