Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leestips van De Domijnen medewerkers

publicatiedatum:
woensdag 22 april
E-books lenen 2017

In de veelheid aan boeken/e-books is het soms lastig kiezen. Medewerkers van De Domijnen helpen een handje en bieden je boekentips die op hun top-10 lijstje staan, een diepe indruk hebben gemaakt of gewoon prachtig waren om te lezen. Wellicht maakt dat kiezen een beetje gemakkelijker. Als je de links volgt kom je bij het betreffende e-book in de Online Bibliotheek.

Danny tipt: Kinderen van de rivier van Lisa Wingate

“Wat een goed geschreven boek!”

Het boek beschrijft een groot schandaal uit de Amerikaanse geschiedenis. Weeshuisdirectrice Georgia Tann ontvoerde kinderen uit arme gezinnen om ze daarna als wezen door te verkopen aan rijke families. Danny: “Ik vind het een indrukwekkend fictief verhaal over familiegeheimen, gebaseerd op ware, historische feiten. Het heeft mij in ieder geval uitgenodigd om mij te verdiepen in deze omvangrijke ontvoeringszaak door meer achtergrondinformatie te zoeken via internet”.

Tom tipt: De kathedraal van de zee van Ildefonso Falcones

“Dit magistrale boek heeft alles in zich waar ik als lezer enthousiast van wordt”

We dringen diep binnen in de samenleving rond Barcelona in de 14e eeuw. We volgen de hoofdpersoon Bernat en zijn zoon Arnau op hun pad door het leven. Slavernij, armoede, honger, overleven, vrijheid en vriendschap zijn de elementen die dit boek tot een ware pageturner maakt. En dan nog tegen de achtergrond van de bouw van kathedraal de Santa Maria del Mar, de indrukwekkende kathedraal die uitkijkt over de zee”.


Marga tipt: Zomerhuis met zwembad van Herman Koch

“Deze psychologische roman heeft zeker indruk op me gemaakt”

Huisarts Marc Schlosser heeft een medische fout gemaakt waardoor een van zijn patiënten, de beroemde acteur Ralph Meier is overleden. Maar is het wel een medische fout? Marc had immers een rekening te vereffenen met zijn patiënt, die net iets te veel belangstelling toonde voor zijn mooie vrouw Caroline. Marga: “De vraag, mogen we eigen rechter spelen komt bij me op? Zo ja, zijn we dan wel objectief? Het is het spannende, maar ook geestige verhaal over het recht op wraak en het overschrijden van grenzen”.

 

 

Paula tipt: Het huis van de moskee van Kader Abdolah

“In 2006 was ik bij een lezing van Kader Abdolah in de bibliotheek van Geleen en werd meteen gegrepen door de manier waarop hij me mee nam in zijn verhaal”

Het boek gaat over de Islam, Kader Abdolah wil de westerse wereld de “andere” kant van de Islam laten zien.

 

Ria tipt: Wonder van R.J. Palacio

“Wonder is een aangrijpend, een ontroerend en bij momenten ook een grappig verhaal”

August (Auggie) Pullman is van binnen een doodgewone jongen van tien, maar Auggie is geboren met een ernstige gezichtsafwijking. Mensen staren hem na en kinderen rennen gillend weg. Dan staat hij op het punt om naar school te gaan. Ria: “Het verhaal wordt in acht delen verteld om van perspectief te kunnen wisselen. Dat maakt het boek ook zo waardevol. Je krijgt een kijk op de situatie vanuit heel uiteenlopende standpunten. Hoe beleeft Auggie deze fase in zijn leven, maar ook zijn zus, zijn nieuwe vrienden, zijn oude vriendin, het liefje van zijn zus? Volgens mij is het onmogelijk dat dit verhaal je onberoerd laat. Het boek bevat een aantal waardevolle levenslessen… Dit boek moet je gelezen hebben!”


Annemarie tipt: Het leven van de ander van Katie Dale

“Een hartverscheurend dilemma”

Het leven van de 18jarige studente Rosie stort in als haar moeder Trudie na een heftig ziekbed sterft aan de ziekte van Huntington,  een ongeneeslijke erfelijke ziekte die de hersenen aantast, veroorzaakt door een afwijkend gen. Als een van de ouders de ziekte heeft is de kans 50% dat het kind ook drager van het gen is. Rosie verliest niet alleen haar moeder maar blijft ook achter met de vraag of zij het gen ook heeft en haar leven ook zo zal eindigen als dat van haar moeder. Als het verhaal verder gaat wordt Rosie geconfronteerd met een hartverscheurend dilemma.


Ria tipt:
De eeuw van mijn vader van Geert Mak

“Zeer de moeite waard!”

Dit boeiende boek van Geert Mak (schrijver van o.a. In Europa, ook als tv-serie) vertelt de geschiedenis van de familie Mak, én van de 20e eeuw. Ria: “De gewone Nederlanders zijn voortdurend aanwezig In de Eeuw van mijn vader, met hun eigen geschiedenis, hun beperktheden, hun wanhoop en geloof. In een vlotte en toegankelijke stijl schetst Geert Mak een prachtig beeld van de 20e eeuw, doorweven met het wel en wee van de familie Mak.
Voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis, maar geen droge opsomming van feiten wil!”

 

 

 

eerdere berichten
aan het zoeken...