Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leestips meimaand

publicatiedatum:
donderdag 12 mei

We hebben weer wat leestips voor je to-read lijst verzameld. Billy is er natuurlijk weer bij, maar ook onze splinternieuwe aanwinsten komen aan bod. Kijk snel of er iets voor je bij zit en reserveer de gewenste titels via de website. Lees je liever e-books of luisterboeken, kijk dan op de Online Bibliotheek. En dan lekker op de bank of in het zonnetje in de tuin en lezen maar!

 

Robo-juf, pas op! – Selma Noort

Een spannend leesboek op Avi E4 niveau

Billy heeft weer een tip voor je. “Ben jij….. die jongen of meisje dat op zoek is naar een volgend spannend boek? Kun jij je voorstellen dat… jouw meester of juf even geen les kan geven op school? Dat er dan, als oplossing, een wel zeer vreemde inval-juf komt? Dat…deze nieuwe juf van de Hoge School van Uitvinders komt? Dat … deze juf er anders uitziet dan jij gewend bent? Dat ….dit eerst vreemd is, maar dan kei-leuk én spannend wordt in de klas. Nee? Nou, lees dan: Robo-juf, pas op!”
Dit leesboekje is te reserveren via MijnBibliotheek.

Marieke’s pluktuin: het hele jaar plukken en schikken met tuinbloemen – Modeste Herwig

Creëer je eigen pluktuin en geniet het hele jaar door van bloemcreaties

Laat je inspireren door bloembindster Marieke Nolsen. In Marieke’s pluktuin vind je een praktisch deel over het aanleggen van een pluktuin, het plukken en verzorgen van bloemen en enorm veel tips voor het schikken en verwerken van bloemen. Ook het maken van decoratieve constructies van takken om de bloemen te steunen komt aan bod. Daarnaast bevat het boek een plukkalender op kleur en een tuinklusjeskalender.
Tip: kom ook eens naar de Zadenbieb. In elke bibliotheek van De Domijnen is een Zadenbieb te vinden waar je zaden kunt halen en brengen. Hier lees je meer over de Zadenbieb.
Tip 2: voor flora & fauna liefhebbers; vanaf 21 mei bekijk je in ons Museum Hedendaagse Kunst de expo Uit het leven van een vlinder.

 

Tijdschouwers – Ivo Senden

Deze bijzondere thriller gaat erover of je het verleden kunt veranderen

Sanne leeft na de dood van haar ouders met haar broer in armoedige omstandigheden. Om wat bij te verdienen laat ze ouderen gebeurtenissen uit hun verleden zien. Als dit uitlekt, kan ze in Amerika veel geld verdienen door mee te doen aan een onderzoek. Helaas blijken ook anderen geïnteresseerd in de bijzondere gave van Sanne en loopt haar leven in gevaar. Spannend en geloofwaardig verhaal.

 

Kriskras door de Formule 1 – Olav Mol

Verzameling verhalen, feiten en weetjes over de Formule 1

Een sportboek van live-commentator Olav Mol vol verhalen, feiten en weetjes over de Formule 1 die hij niet op de radio of tv kwijt kan. Zo vertelt Mol over de beste coureurs die nét geen wereldtitel wonnen, duikt hij in de cijfers van de succesvolste coureurs en teams en haalt herinneringen op aan de legendarische strijd tussen Ayrton Senna en Alain Prost. Een onderhoudend boek voor liefhebbers van de autosport.

 

Het geheim van de zusters – Kate Morton

Een prachtige, sfeervolle en boeiende roman

Door de ogen van een ruim 90-jarige archeologe, ooit dienstmeisje op een landgoed, komen de fascinerende gebeurtenissen rond twee aan het begin van de 20e eeuw opgroeiende zusjes, inclusief hun grote geheim, tot leven. In dit wervelende verhaal toont de Australische Kate Morton (1976) zich een moderne Brönte. Ze lardeert deze zeer onderhoudende roman met in de tijd passende details (Picasso, Spaanse griep, politieke gebeurtenissen e.d.) en weet de spanning, inclusief een geheim tot aan echt de allerlaatste bladzijden op te voeren.

 

 

eerdere berichten
aan het zoeken...