Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leestips 2021 – deel 6

publicatiedatum:
dinsdag 1 juni

We blijven ze voor je verzamelen, onze leestips om je leeslijstje aan te vullen. Voor de maand juni staan weer wat mooie to read titels voor je klaar. Onze medewerkers hebben weer een gevarieerde mix van genres en soorten media voor je uitgezocht. Laat je inspireren en kies jouw favorieten eruit. Zie je iets dat je wil lezen, reserveer dan de betreffende titel via onze catalogus of lees het e-book via de online bibliotheek.

 

Perfecte prooi – Helen Fields

Perfecte prooi is een goede thriller; een boek dat je geen moment met rust laat en waarvan je het einde MOET weten

Geen spiksplinternieuw boek, maar wel een héél goed boek volgens onze bibliotheekmedewerkster Bertinie. De inspecteurs Luc Callanach en Ava Turner en hun team gaan achter een seriemoordenaar aan. Het begint met een lugubere moord op klaarlichte dag tijdens een rockfestival. Dit is het begin van verschillende moorden, waarvan de slachtoffers wel en weer niet door dezelfde persoon vermoord zijn….. ? In eerste instantie zijn er geen aanknopingspunten en geen motieven; hoe onschuldiger de prooi hoe beter, lijkt het wel.

 


Happy cactus: cactussen & vetplanten – John Pilbeam

Een aanrader voor iedereen, of je nu ervaren bent of pas met deze hobby bent gestart

In de afgelopen lockdown heeft Domijnen medewerker Danny een oude hobby opgepakt: het verzorgen en stekken van cactussen en vetplanten. Dit nieuwe boek van John Pilbeam laat met beknopte en toch volledige informatie zien hoe je jouw cactussen en vetplanten het beste kunt verzorgen en laten bloeien. Naast informatie staan er ook veel afbeelding en plantprofielen beschreven, zodat je weet welke plant welke verzorging nodig heeft.

 

De crèche – Elle van Rijn

Een bijzonder en heftig boek

Een historische roman gebaseerd op het waargebeurde verhaal van kinderverzorgster Betty Oudkerk (toen 17 jaar) tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat was zij en alle andere verzorgsters in de crèche moedig. Het speelt zich af in Amsterdam waarbij de Joodse crèche tegenover de schouwburg de hoofdrol speelt. De Duitsers hebben de crèche getransformeerd tot een verzamelplaats voor Joodse kinderen voordat zij op transport gaan. De Joodse kinderverzorgsters bekommeren zich om het lot van de kinderen. In het diepste geheim weten ze onder leiding van Pimentel, de directrice ruim 600 kinderen van deportatie te redden, ongeacht de risico’s die dat met zich meebrengt. Maria zegt: “Als je beseft dat dit waargebeurd is, is het nog gruwelijker. Een geschiedenis om nooit te vergeten”.

 

Orakel – Thomas Olde Heuvelt

Gruwelijk, angstaanjagend en mysterieus

Op een mistige winterochtend zien Luca Wolf en Emma Reich een 18e-eeuws zeilschip in een bollenveld bij de duinen liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar ooit nog terug. Luca blijft verbijsterd achter: hij wilde haar wel achterna gaan, maar iets hield hem tegen. De uitdrukking op haar gezicht toen ze door het luik ging, heeft hem bang gemaakt…
Cindy : “de auteur wordt in de media regelmatig de ‘nieuwe’ Stephen King genoemd en is onder andere bekend van de eerder verschenen boeken Hex en Echo. Een apart genre binnen spanning en must-read voor alle horrorliefhebbers”.

Kom mee, Kees – Loes Riphagen

Leer, verwonder, ontdek en geniet!

Maria volgde een webinar van Loes Riphagen over haar prentenboek van het jaar Coco kan het!, waarin de schrijfster vertelde over haar nieuwe boek: Kom mee, Kees. Kikker Kees en zijn vader zijn op weg naar een concert. Ze moeten wel opschieten, want het begint al gauw. Onderweg ziet Kees zoveel mooie dingen, dat papa hem steeds moet meetrekken. Maar dan blijkt papa juist niet zo goed op te letten. Loes heeft in de prachtige gedetailleerde tekeningen talloze grapjes verstopt voor eindeloos kijkplezier. Er zitten zelfs verwijzingen naar Coco in. Illustratieplezier voor een jonger kind, maar ook als volwassene blijf je genieten.

De juwelendief – M.G. Leonard

Een juweeltje van een boek! Leest lekker weg aldus Bornse muis Billy

Wat krijg je als je de volgende ingrediënten gaat mengen: Groot-Brittannië, treinen, avontuur, kostbare juwelen, Scotland Yard en een vleugje Agatha Christie? Nou?….Juist ja, stap maar in en laat je meevoeren met De Juwelendief. Het eerste deel uit de serie Dader op het spoor, jeugdboeken met een bijzondere trein in de hoofdrol. Door de tekeningen die hoofdpersoon Alex maakt leer je de personages kennen én de ins en outs van de stoomlocomotief de A4 Pacific op zijn laatste rit. Boeiend geschreven!

eerdere berichten
aan het zoeken...