Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leestips deel 3 van De Domijnen medewerkers

publicatiedatum:
dinsdag 26 mei

In dit vervolgbericht weer een aantal nieuwe leestips van medewerkers van De Domijnen, die je het kiezen uit de veelheid aan titels wat makkelijker kunnen maken. De volgende titels zijn volgens medewerkers in elk geval de moeite waard. Als je de links volgt kom je bij het betreffende e-book in de Online Bibliotheek. Ook kun je titels reserveren bij onze locaties.

Jenny tipt: De cirkel is rond van Wayne Dyer

“Boeken van Wayne W. Dyer hebben me altijd weten te boeien”

Schrijver Wayne W. Dyer belicht aan de hand van inzichten, opgedane ervaringen uit zijn eigen leven de lessen en groeiprocessen die hij doorlopen heeft en te leren had.
Hij nodigt de lezer door middel van dit boek uit om naar eigen situaties en leermomenten te kijken. Zijn filosofie: het leven is een leerschool waar je de mogelijkheid krijgt om te groeien en te creëren. Elke situatie geeft keuzes. Het vraagt alleen bereidheid om ernaar te kijken, te luisteren naar je intuïtie, je gevoel te vertrouwen om de keuze te maken een andere weg te inslaan. In combinatie met de op youtube te vinden film The Shift een aanrader.

Lilian tipt: De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld

“Je leest het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind”

Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Vader en moeder zijn volledig verlamd door verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje Hanna en haar broer Obbe ondertussen langzaam ontsporen. Het is een verbluffend romandebuut dat is doortrokken van seksualiteit, geloof en de smerigheid van het bestaan. Enkele recensies: Een wervelend debuut dat je de adem beneemt, Trouw. Rijneveld wordt geen heel grote. Ze is het al, HUMO.

Jacqueline tipt: De jaloerse kip en andere beesten van Midas Dekkers

“De beestenverhalen van Midas Dekkers zijn geschreven om te lezen maar nog meer om te horen; kies dus het luisterboek. Echt een aanrader”

Midas over mensen en dieren horen praten is meestal een genoegen. Op humoristische wijze en met een mooie stem leest hij korte verhaaltjes voor. In het verhaal De Straatkat vergelijkt hij zwervers met zwerfkatten. “Daklozen zijn geen wild, ze zijn verwilderd. In tegenstelling tot de dieren in de natuur hebben ze ooit wel een dak gehad. Hun gelijken moet je in het dierenrijk vooral zoeken bij de stadsduiven en de straatkatten. Bij straatmensen zie je hetzelfde als bij straatpoezen: hun voorliefde voor kartonnen dozen….” Deze titel is niet aanwezig bij Bibliotheek De Domijnen, maar wel diverse andere boeken van Midas Dekkers. Zoek hier op auteursnaam Dekkers.

Lisette tipt: De e-books van Mart Smeets

“Nu de grote geplande sport evenementen afgelast zijn of worden is dit voor sportliefhebbers wel een leuke tip”

Mart Smeets is een icoon van de Nederlandse sportjournalistiek. Tientallen jaren presenteerde hij voor Studio Sport. Hij presenteerde grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen, Tour de France, grote schaats en voetbal evenementen. Via de online bibliotheek zijn diverse titels van hem te leen. Om er enkele te noemen: Dagboek van een sportgek, Nostalgie, Afzien, Commentator, Prettig verslaafd en Thuis in de Tour. En dat zijn ze nog niet allemaal!

Ria tipt: Heren van de thee van Hella S. Haasse

“Een prachtige, historische roman, die je laat wegdromen in de natuurpracht van Indonesië, én in het bijzondere leven van de Nederlanders in de koloniale tijd”

Heren van de thee is het verhaal van het echtpaar Rudolf Kerkhoven en Jenny Roosegaarde Bisschop, en van hun gezinsleven op de afgelegen thee-onderneming Gamboeng op Java, van 1870 tot 1907. Deze roman heeft in feite drie hoofdpersonen: de dominante Rudolf, zijn langzaam aan verbitterde rakende echtgenote Jenny, en West-Java. Hella Haasse weet de sfeer van Java, met zijn indrukwekkende, mysterieuze natuur, uitstekend op te roepen; zij groeide er op. Het verhaal bevat (echte) brieven en dagboekfragmenten, welke Rudolf en zijn familie aan elkaar schreven.

eerdere berichten
aan het zoeken...