Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leestips deel 2 van De Domijnen medewerkers

publicatiedatum:
donderdag 14 mei

In dit vervolgbericht staan een aantal nieuwe leestips van medewerkers van De Domijnen. Het kan soms lastig zijn een keuze te maken uit de grote aantallen boeken/e-books en dan is een leestips wellicht welkom. De onderstaande titels zijn in elk geval volgens onze medewerkers het aanraden waard. Als je de links volgt kom je bij het betreffende e-book in de Online Bibliotheek.

Wilma tipt: Blauwe maandag van Nicci French

“Deel 1 van een 8-delige reeks psychologische thrillers”

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Hoofdpersoon van Blauwe maandag is Frieda Klein, psychoanalytica met een strak georganiseerd leven, vooral gericht op het helpen van anderen. Als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid. Kan Frieda’s kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het vinden van het jongetje? Is er een verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal de dader worden ontmaskerd?

Sacha tipt: Het stille kwaad van Gerard Nanne

“Een mysterieus verhaal dat blijft boeien”

Brenda is een 19 jarige au-pair die gaat werken bij de familie Waterman. Als eerste ontmoet ze de huishoudster Viola en later maakt ze kennis met Nicole, de moeder van het gezin. Brenda heeft de volgende dag nog contact met haar moeder en gaat dan op pad om een telefoonkaart te kopen. Dezelfde dag nog wordt ze vermoord aangetroffen. Rechercheur Jillian Blom onderzoekt de zaak. In eerste instantie valt de verdenking op de man des huizes Jacob, maar tijdens verder onderzoek stuit Jillian op een aantal mysterieuze dodelijke ongevallen en dan volgt alles zich snel op. Deze titel is aanwezig bij Bibliotheek De Domijnen en kan hier gereserveerd worden

Anita tipt: Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay

“Een prachtig verteld en vertaald, aangrijpend verhaal met een dramatische ontknoping”

Als een Amerikaanse journaliste onderzoek doet naar de jodenvervolging in Frankrijk stuit ze in archieven op een geheim van haar schoonfamilie. In de nacht van 16 juli 1942 wordt de 10-jarige Sarah met haar ouders opgepakt en naar het Velodrome d’Hiver in Parijs gebracht. Zij heeft ongezien haar kleine broertje in een kast verstopt en belooft hem later te bevrijden, maar Sarah wordt weggevoerd en ziet hem nooit meer terug. Zestig jaar later probeert de Amerikaanse journaliste het spoor van Sarah te volgen, ondanks het advies zich er niet mee te bemoeien. De twee verhaallijnen worden beurtelings beschreven en vooral de ervaringen van Sarah geven de lezer een onthutsend beeld van de wreedheden rondom de deportatie.

Bep tipt: De Cazalets kronieken dl 1 Lichte jaren door Elizabeth Jane Howard

“Boeiende serie! Een aanrader voor iedereen die houdt van historische romans met veel aandacht voor het tijdsbeeld van eind jaren ’30 tot midden jaren ’50 van de vorige eeuw”

Dit eerste deel van de 5-delige serie speelt zich af in de jaren 1937-1939 en is gebaseerd op de familiegeschiedenis van de schrijfster. Het gaat over een welgestelde familie; de Cazalets. Drie generaties komen elke zomer bij elkaar op het Engelse landgoed van de oude heer William Cazalet, rijk geworden in de houthandel. Alle familieleden, ook de aangetrouwden, worden uitvoerig beschreven, hun karakters, hun emoties en hun gedachten. Deze worden verweven in het verhaal waardoor het nooit langdradig wordt. Ondanks hun soms gecompliceerde persoonlijkheid en hun elitaire levenswijze, kun je als lezer voor iedereen sympathie opbrengen. De kinderen leiden een onbezorgd leventje in de zomermaanden op het landgoed tijdens de onbekommerde jaren voor de Tweede Wereldoorlog.

Bertinie tipt: Sneeuwwitje moet sterven van Nele Neuhaus
“Volgens mij het allerbeste boek van deze schrijfster en zeer de moeite waard om te lezen”

Op een winterse dag vinden bouwvakkers op een verlaten vliegveld in de buurt van Frankfurt een menselijk skelet. Kan gebeuren denk je… even later ziet iemand hoe een vrouw van een voetgangersbrug geduwd wordt boven op een voorbij rijdende auto.
Oliver von Bodenstein en Pia Kirchhoff duiken in het verleden, toen verdwenen er namelijk al eens 2 meisjes. Heeft het een met het ander te maken? De vermoedelijke dader keert na zijn gevangenisstraf terug en dan verdwijnt wéér een meisje……dezelfde dader of een copy-cat?

Gratiella tipt: De monteur van Mark Priesley

“Dit boek is voor de Formule 1 liefhebber een échte aanrader”

De ondertitel zegt genoeg: Achter de schermen van de pitstraat. De lezer krijgt een unieke inkijk in het leven van een Formule 1 monteur. In dit boek staat beschreven hoe het was om onder hoge druk te werken bij McLaren tijdens de hoogtijdagen van dit team. Ook het Spygate schandaal in 2007 komt aan bod. De afwisseling tussen serieuze of emotionele momenten en de hilarische belevenissen met Kimi Räikkönen zorgen ervoor dat het boek lekker vlot leest.
Deze titel is aanwezig bij Bibliotheek De Domijnen en kan hier gereserveerd worden.

 

 

eerdere berichten
aan het zoeken...