Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leestips 2021 – deel 9

publicatiedatum:
maandag 4 oktober

We hebben weer wat verse leestips voor je verzameld. Boeken die onze medewerkers opvallen, graag lezen of aangeraden krijgen door onze klanten. Wie weet zit er ook een goede keuze voor jou bij! En Billy, de Bornse muis heeft zelfs meer tips voor je. Zit er iets aansprekends bij? Reserveer dan de betreffende titel via onze catalogus of lees het e-book via de online bibliotheek. Veel leesplezier!

 

Nu ik je zie – Merlijn Kamerling

Een echte aanrader, erg mooi om te lezen hoe hij een aantal herinneringen terug krijgt aan zijn vader en hem steeds wat beter leert kennen!

Maria: Een paar jaar geleden heb ik het boek van Isa Hoes Toen ik je zag. Mijn leven met Antonie gelezen. Nu volgde het boek van Merlijn Kamerling. In Nu ik je zie schrijft Merlijn over de dood van zijn beroemde vader Antonie Kamerling, die in 1990 vanuit het niets razend populair in Nederland werd toen hij een rol kreeg in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Vanuit de soapwereld werd hij acteur in films en musicals. Maar Antonie leed aan manische depressiviteit. Op 6 oktober 2010 maakte hij een eind aan zijn leven, Merlijn was toen elf jaar. De daarop volgende tien jaar wil Merlijn niet nadenken over zijn vader. Tot het moment dat hij beseft dat het tijd is om zijn vader te leren kennen. Hij besluit al het bestaande materiaal over Antonie te lezen, luisteren en bekijken, en heeft gesprekken met vrienden en familieleden van zijn vader. Dit is het boek Nu ik je zie geworden. De titel van het boek verwijst naar het liedje Toen ik je zag waarmee Antonie een nummer 1 hit scoorde. Merlijn Kamerlijn heeft een schitterend boek geschreven over de zoektocht naar zijn vader, het verschrikkelijke leed van zelfmoord, het ingewikkelde proces van rouwverwerking en het vinden van een doel in je leven.

Malorie – Josh Malerman

Het waardige en bloedstollende vervolg op Birdbox

Cindy: “Heb jij ook zo genoten van de spannende Netflix film Birdbox met o.a. Sandra Bullock en John Malkovich en ben je benieuwd hoe het met de hoofdrolspelers afloopt? Dan is deze tip echt iets voor jou. Dit verhaal speelt zich twaalf jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen van toen af. Spannend, fantasievol en meeslepend geschreven en een aanrader voor thriller liefhebbers”. Ook als e-book en luisterboek te leen.

De Kevertrilogie – M.G. Leonard
Gegarandeerd veel leesplezier voor jonge lezers, volgens Billy, de Bornse muis

Ben jij op zoek naar een goede serie? Waar kinderen, een mysterieuze verdwijning, kriebelende, grote, kleine, vliegende kevers een hoofdrol spelen? Dan tipt Billy, de Bornse muis de Kevertrilogie, die bestaat uit deel 1 Keverjongen, deel 2 Keverkoningin en deel 3 Keverhelden. Het verhaal begint met een mysterieuze verdwijning, waarop Darkus op onderzoek uitgaat en hulp krijgt van zijn schoolvrienden, de ongewone kever Baxter en een heleboel andere kevers. Spannend hoor! Extra tip van Billy: Ben je ook nog eens een keverliefhebber? Wil je meer weten over kevers? Reserveer dan meteen erbij: Handboek voor de keververzamelaar (Ook van M.G. Leonard). Ook als e-book en luisterboek te leen.

De vrouwen van de Leeuwenhof – Corina Bomann

Aan de balie van Bibliotheek Ligne getipt door een gepassioneerde lezer

Een absolute aanrader voor de liefhebbers van de Zeven Zussen serie. De boeken staan al een tijdje in de Bestseller top 60.Het verhaal speelt zich af in beginjaren van de vorige eeuw, is sfeervol en met ook voor detail geschreven en bevat veel historische details. De karakters worden goed uitgewerkt en als lezer leef je echt met de personages mee. De drie titels Agneta’s erfenis, Mathilda’s geheim en Solveigs belofte mogen zeker op je verlanglijstje als je houd van romantische verhalen. Een super 3-in-1 tip!

De sluier van de eeuwigheid – Terry Goodkind

De aanhouder wint, deel 2 van De Kronieken van Nicci is een aanrader

Het eerste deel van De Kronieken van Nicci was voor vrijwilliger René een teleurstellende ervaring. “Tempo en actie zoals ik die kende uit De Wetten van de Magie waren er niet meer en ik was bang dat Goodkind zijn magie kwijt was. Gelukkig heb ik toch het tweede deel van De Kronieken van Nicci opgepakt en ik ben opnieuw enthousiast over het werk van deze schrijver”. In Kol Adair vindt ons heldentrio (Nicci, Nathan en Bannon) de stad Ildakar, die gedurende een deel van de tijd onder een betovering ligt waardoor zij onzichtbaar is. Natuurlijk slaagt het drietal er toch in om op een simpele manier binnen te komen, maar dan begint het pas. Wat doet dat enorme leger van stenen soldaten voor de poorten en wat is de rol van de Norukai? Waar komen die gemuteerde dieren vandaan die ongevoelig lijken te zijn voor magie en zijn de morazeth een parallelle ontwikkeling van de mord sith? Tel daarbij op dat de stad geregeerd wordt door een aantal machtige en arrogante tovenaars die uiteraard hun onafhankelijkheid niet willen opgeven en het zal duidelijk zijn dat ons drietal zijn handen vol heeft om hun taak te vervullen. René: “Ik blijf nog even lezen!!”

Girl 6 – Miriam Mous
Boy 7- Miriam Mous

Billy wil de deur tot lezen intrappen door jullie te tippen over 2 boeken tegelijk!

Billy: “Beide boektitels riepen vraagtekens bij mij op en nodigden me uit om ze te gaan lezen. Beide boeken hebben een soort van raakvlakken en bieden stof tot nadenken: hoe ver mag en kun je gaan om de wereld te verbeteren? En met experimenteren? Beide boeken zijn superspannend geschreven en omgeven door geheimzinnigheid. Girl 6 nam me mee in de wereld van hoofdpersoon Summer, verstrikt in een web van leugens en dilemma’s: hoever ga je om iemand te redden van wie je houdt? In Boy 7 las en ervaarde ik het verhaal, waarin verleden en heden zich afwisselen, rondom gestrande jonge(re)n. Ook hier weer de vraag: hoe ver ga je?” Boy 7 is ook als e-book te leen.

 

 

eerdere berichten
aan het zoeken...