Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leestips 2021 – deel 8

publicatiedatum:
dinsdag 3 augustus

Alweer een nieuwe selectie leestips voor jullie. Ook in deze serie weer de favorieten van onze medewerkers. Heb je die bijzondere tips van Billy, de Bornse muis al gezien? Bekijk onze top-titels, boeken die je meevoeren naar onbekende avonturen en onmogelijk weg te leggen romans. Zit er iets bij voor jou? Reserveer dan de betreffende titel via onze catalogus of lees het e-book via de online bibliotheek. Nestel je op je bank, in je tuinstoel of op je vakantiestek en….. lezen maar!

 

Afdaling – Bernard Minier

Cindy: Een bloedstollende pageturner, die je niet los wil laten! Ik vond het een superieure thriller.

Rechercheur Martin Servaz is op non-actief gesteld door zijn superieuren, maar dat weerhoudt hem er niet van om Marianne, zijn ex en moeder van hun kind Gustav, te hulp te schieten. Zij wordt al acht jaar vermist wanneer zij hem plots midden in de nacht belt. Hij vermoedt door haar aanwijzingen dat zij in een dorp in een vallei in de Pyreneeën zit. Na een instorting wordt deze vallei afgesloten van de buitenwereld en daarmee ook de bewoners, terwijl er een moordenaar op een gruwelijke manier mensen ombrengt. Martin helpt zijn collega en vriendin Irène Ziegler, terwijl hij ondertussen blijft zoeken naar Marianne. Dit boek is een echte aanrader voor liefhebbers van detectives en thrillers. Daar wil je meer van lezen en dat kan. Van deze schrijver hebben we ook in onze collectie: Een kille rilling, Huivering, Verduistering, Schemering en Weerzin. Je zoekt en reserveert ze hier. Lees je ze liever als e-book, dan kun je ze bij de online bibliotheek lenen.


De laatste mens – Lee Bacon

Spannend tot de laatste bladzijde, een echte gouden boekentip volgens Billy, de Bornse muis

Hou je van fantasie, een ongewoon verhaal, spelend in de toekomst? Dan is dit boek, voor lezertjes vanaf 10 jaar, iets voor jou. Het begint met de geboorte van een klein robotje. De trotse robot papa en mama, de eerste stapjes. En dan is er het meisje, alleen en op zoek naar haar mensen familie. Leven ze nog? Gaat het robotje haar helpen? Worden ze vrienden? Is het meisje echt de laatste mens? Leef mee met de spannende zoektocht en ontdek het in dit adembenemende verhaal.

 

De kronieken van Nicci – Terry Goodkind

René: Er is maar één verhaallijn en daardoor valt de spanning (te) vaak weg. Jammer, maar als fan ga ik toch op zoek naar deel twee.

René: jaren geleden heb ik “De Wetten van de Magie” van Goodkind gelezen. Een paar weken terug vond ik opeens van dezelfde schrijver Krabbelman (ook als e-book en luisterboek te leen bij de online bibliotheek) en dat kon ik natuurlijk niet ongelezen laten liggen. Ten opzichte van de boeken van Goodkind die ik kende een verrassend dun werkje, maar ja, ook dit was een onderdeel van een serie. Er zat een gat in mijn kennis van de verhaallijn en ik heb besloten dat te corrigeren, vandaar dat ik begonnen ben aan de Kronieken van Nicci. Nicci heeft de bijnaam Maîtresse van de Dood in het verleden niet alleen gekregen, maar ook verdiend en voelt zich samen met tovenaar Nathan geroepen om als een soort ambassadeur van Richard Rahl (de nieuwe heerser van d’Hara) door de afgelegen en onbekende gebieden van diens rijk te reizen. In de afgelegen plaats Kol Adair zal Nathan zijn vermogen als tovenaar terugkrijgen en intussen moet Nicci volgens een oude voorspelling de wereld redden. Vooral het personage van Nicci maakt een duidelijke ontwikkeling door, maar helaas vind ik de soms heel erg uitweidende verhaaltrant van Goodkind hier een valkuil.

 

Spiegelman – Lars K​epler

Bertinie: Het is een soort spanning waarbij je ongemerkt je adem inhoudt…een heel spannend en meeslepend boek.

In een meeslepend, intrigerend en spannend verhaal neemt Joona Linna je weer mee in een golf van emoties en vechtlust. Het verhaal start met de verdwijning van Jenny. Als 5 jaar later een jonge vrouw dood op een speelplaats wordt aangetroffen is het voor Joona Linna onmiddellijk duidelijk dat dit Jenny is. Kort daarna verdwijnt er weer een jonge vrouw en Joona Linna koppelt een ontdekking aan een oude zaak en de bal begint te rollen. Geweld, gewonden en doden zijn hierbij geen uitzondering. Door de manier van schrijven komen de gewelddadige scenes heel goed over. Bertinie: Dit boek heeft een heel verrassende ontknoping! Ook als luisterboek te lezen.

 

Naar Lillehammer – Vonne van der Meer

Maria: Je verwacht een thriller vanwege de setting, maar dat is het niet

Op een kinderspeelplaats vraagt een moeder een wildvreemde vrouw even op haar driejarige dochter te passen, maar ze komt niet terug. De kinderloze Cécile neemt dan maar de zorg voor het kind over, maar dan krijgt ze de moeder erbij: de Nigeriaanse Gladys wil met haar oude leven breken en voelt zich in de stad niet langer veilig. Zelfs in een afgelegen vakantiehuis in de bossen bij Lunteren ontkomt ze niet aan de macht van haar pooier. Gaandeweg wordt het Cécile duidelijk waarom naar Lillehammer vluchten zo moeilijk voor Gladys is. Maria: Het is een ander soort boek dan de overige boeken in Van der Meers oeuvre, maar ook weer niet, vanwege het thema goed en kwaad. Vonne van der Meer kan vertellen, en dat maakt deze roman goed voor een paar uur leesgenoegen. Ook als luisterboek te leen.

 

 

Ik ben net als jij – Paul van Loon

Speciaal voor beginnende lezertjes, midden groep 3

In de vakantie je leesniveau op peil houden doe je met dit boek van favoriete schrijver Paul van Loon.
flier is klein.
ze zit in een boom op een tak.
maar wat voor dier is flier?
is ze een eekhoorn, net als plok?
een bosuil, net als uil?
of een muis, net als piep?
zelf weet flier het niet.
wie weet het wel?

Van Paul van Loon zijn veel titels als e-book of luisterboek te leen.

 

 

 

eerdere berichten
aan het zoeken...