Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leestips 2021 – deel 7

publicatiedatum:
maandag 5 juli

Ook deze maand zijn ze er weer; onze leestips om op je to-read lijstje te zetten. Onze medewerkers hebben ook nu weer een aantal mooie titels voor je uit de rekken gehaald. Laat je inspireren en kies jouw favorieten eruit. Zie je iets dat je wil lezen, reserveer dan de betreffende titel via onze catalogus of lees het e-book via de online bibliotheek.

 

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

René: niet meteen mijn meest favoriete genre en zeker geen boek om even op een avond uit te lezen, maar intrigerend is het zeker

Als je naar nieuwberichten en krantenartikelen kijkt ontstaat de indruk dat er weinig leuks gebeurt in de wereld. Het lijkt er op dat de mens een voorkeur heeft voor allerlei slechte neigingen. Rellen, plundering en geweld in het algemeen lijken de normaalste zaak van de wereld. Maar waarom kun je wél een gesprek, zelfs een discussie aangaan met bijvoorbeeld jongeren, voetbalsupporters, soms zelfs motorrijders en amateurwielrenners als je die individueel tegenkomt, maar is dat een heel stuk lastiger als je diezelfde personen in een/hun groep tegenkomt? Waarom is de persoon die je vandaag leert kennen als mantelzorger of vrijwilliger een paar uur later de oorzaak van een burenruzie? Er is weliswaar heel veel onderzoek gedaan naar de oorzaken, maar Bregman laat zien dat we deze op zijn minst heel kritisch moeten bekijken. Ook als luisterboek en e-book te lezen.

Vrijwilliger René: “Of hij gelijk heeft weet ik niet, of dit boek een revolutie zal veroorzaken in de manier waarop we met elkaar omgaan nog veel minder, maar het zorgt er in ieder geval voor dat ik wat positiever ben geworden”.

 

Alfabet – Charlotte Dematons

Toen ze het prentenboek Alfabet in handen kreeg was Billy, onze Bornse muis, meteen he-le-maal enthousiast

Enthousiast raakte onze Billly over de aapjes die zo bedenkelijk kijken naar de gestreepte dief met een lege rugzak die bladzijde na bladzijde de letters ‘steelt’ en meeneemt in zijn rugzak. Op het eind heeft hij een slinger van 26 letters verzameld. Knap getekend en er is zóveel te zien, te zoeken, te benoemen en te vertellen. Je blijft je verbazen en verwonderen. Als extraatje kun je bij dit boek een gratis app downloaden waarmee alle woorden zichtbaar worden. En voor juffen en meesters is er een lesbrief beschikbaar. Dit boek mag je niet missen!

 

De straatAnn Petry

Een zeer krachtige roman, een verhaal dat je aangrijpt en niet zomaar los te laten is

Lutie Johnson wil graag één ding: een toekomst voor haar en haar achtjarig zoontje Bub. Ze probeert tot het uiterste haar eigen American Dream te verwezenlijken, maar haar huidkleur en haar fysieke schoonheid werken tegen haar. Lukt het haar om een nieuw leven op te bouwen? Dit boek is een vertaling van het origineel dat in 1946 is geschreven, helaas nog steeds actueel. Ook als e-book of luisterboek te lezen.

‘Ann Petry laat zien wat racisme doet, zonder haar personages tot slachtoffers te reduceren’ – de Volkskrant

 

 

BeestAne Riel

Een spannend en dramatisch verhaal over het lot, een buitengewone vriendschap, kracht en zwakte, liefde en lust, schuld en onschuld

Niemand weet hoe de kleine Leon aan zijn spieren komt. Hij houdt van knuffelen, maar kent zijn eigen krachten niet. Terwijl Danica worstelt om haar zoon in bedwang te houden, worstelt haar buurjongen Mirko met zijn verboden gevoelens voor Danica. Een liefde die gedoemd is te mislukken. Liefde en lust drijven Mirko van zijn deugdzame huis naar Danica’s verborgen geheimen. Totdat een fatale nacht zijn leven voor altijd met dat van Leon zal verbinden. Cindy: “Dit is een duistere psychologische roman. Als lezer merk je al snel dat er iets mis en dit maakt je nieuwsgierig om meer te weten te komen. Deze Deense auteur debuteerde met de thriller Hars en won daarmee verschillende Scandinavische literaire prijzen. Ook dat boek hebben we in onze collectie en reserveer je via onze website”.

Agent & Boef Gekte onder de grond – Tjibbe Veldkamp

Grappig verhaal verrijkt met prachtige illustraties. Zeker een aanrader!

‘boef?’ zegt agent.
‘wat doe je?’
‘o niks,’ zegt boef.
‘ik graaf een gat.
dat is alles.’

Wat is boef van plan? Tjibbe Veldkamp is heel succesvol met zijn prentenboeken over Agent en Boef en won al drie Zilveren Griffels.
Dit is een ontzettend leuk boekje voor de beginnende lezers, AVI E3 niveau. Om te lezen en herlezen, met leuke bijpassende tekeningen.

eerdere berichten
aan het zoeken...