Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leestips 2021 – deel 5

publicatiedatum:
woensdag 5 mei

Alweer een nieuwe selectie leestips om onze klanten het kiezen uit het uitgebreide aanbod titels wat gemakkelijker te maken. Ook in deze serie weer de favorieten van onze medewerkers. Bekijk onze toppers, onmogelijk weg te leggen romans, gouden klassiekers of gewoon praktische en mooie boeken. Zit er iets bij voor jou? Reserveer dan de betreffende titel via onze catalogus of lees het e-book via de online bibliotheek.

De greppel door Herman Koch

De greppel, laat zien hoe een ogenschijnlijk stabiele man in korte tijd steeds verder verstrikt raakt in zijn angsten en vermoedens.
Of ziet Robert Walter de dingen nu voor het eerst echt helder?

Marga tipt deze psychologische roman die in 2016 verscheen. Robert Walter, geliefd burgemeester van Amsterdam, vermoedt dat zijn vrouw vreemdgaat met een van zijn wethouders. Niet veel later beweert een journaliste dat de burgemeester betrokken is geweest bij het toetakelen van een agent tijdens een Vietnam betoging. Dan staat opeens zijn 94 jarige vader op de stoep: hij en zijn vrouw willen samen euthanasie plegen.
De Standaard schrijft over dit boek: ‘Ingenieuze plot. Kraakhelder proza. Vleug zwarte humor. Het Herman Koch-recept maakt ook De greppel tot een heerlijke pageturner’. Lees het e-book via de online bibliotheek. Ook als luisterboek beschikbaar.

 

Winterwater door Susanne Jansson

Soepel geschreven, zonder opsmuk. Aangenaam spannende  en intrigerende thriller. Je voelt de kou bijna van de pagina’s afspatten

Maria tipt de tweede thriller van Susanne Jansson (1972-2019), een Zweedse schrijfster die lovende kritieken ontving over haar debuut Het offerveen. Op het eiland Orust wonen Martin en Alexandra met hun driejarig zoontje Adam. Als Martin een keer niet oplet, is Adam verdwenen, op 11 januari. Martin belandt in een identiteitscrisis. Hij is gestopt met zijn mosselkwekerij, Alexandra heeft gelukkig een baan. Op zolder bij zijn ouders vindt Martin gegevens over zijn huis, waarin staat dat bewoners van het huis steeds op 11 januari iets is overkomen. Welk gruwelijk geheim verbergt het water? Winterwater is Susanne Jansson’s tweede thriller die ze op haar sterfbed afrondde. Van deze schrijfster is Het offerveen als luisterboek beschikbaar in de online bibliotheek.

 

Horen, zien en zwijgen – Het vijfde meisje – Vergeef me door J.D. Barker

Een 3 in 1 tip van Bertinie; om je in te verliezen deze spannende serie

Vanaf de eerste bladzijde word je meegenomen met detective Sam Potter en zijn jacht op de meedogenloze seriemoordenaar Anson Bishop. Alle drie de boeken zijn keispannend en bloedstollend. Als je eraan begint wil je ze alle drie achter elkaar lezen. Moeilijk om aan de kant te leggen!
Het is duidelijk; Bertinie is laaiend enthousiast over alle drie de delen uit deze bloedstollende serie.

 

 

 

De ijzeren prinses door Cassandra Clare

Voor de liefhebbers van fictieverhalen omtrent vampieren, weerwolven en heksen is dit boek een absolute aanrader

Als leestip voor deze serie kiest Danny voor het boek De IJzeren Prinses van Cassandra Clare. Dit boek is het derde en laatste deel uit de trilogie De Helse Creaties. Het verhaal speelt zich af in het Victoriaanse Londen, eind negentiende eeuw.  De verwijzingen naar diverse bekende schrijvers en dichters uit deze tijd geven het boek een interessante inkijk in het leven destijds. Leuk om erbij te vermelden is dat de BBC deze boekenserie gaat verfilmen in de vorm van een serie (datum van release moet nog worden bekend gemaakt). Ook te leen als e-book in de online bibliotheek.

 

Negen open armen door Benny Lindelauf

Dit jaar won de in Sittard geboren schrijver de Wouterse Pieterse Prijs met zijn boek Hele verhalen voor een halve soldaat

Lindelauf’s boeken Negen open armen en De hemel van Heivisj kan Juul aan iedereen van 11 jaar en ouder aanraden! Zijn nu bekroonde jeugdboek Hele verhalen voor een halve soldaat staat nog op haar leeslijst.
Negen open armen gaat over de zusjes Fing, Muulke en Jes die steeds opnieuw verhuizen met hun vader, oma en vier broers. Deze keer gaan ze wonen in een verwaarloosd huis ver buiten de stad. Het huis van Negen Open Armen. Muulke weet zeker dat het huis vervloekt is, want al gauw stapelt zich ramp op ramp. Het zelfstandig te lezen vervolg is het boek De hemel van Heivisj. Fing, die goed kan leren, mag niet doorleren voor onderwijzeres maar moet gaan werken bij de Sigarenkeizer. Daar wordt ze oppas van Liesl, het eigenaardige nichtje van de vrouw van haar baas. Dan breekt de tweede wereldoorlog uit en loopt Liesl groot gevaar. De enige die haar kan helpen is Fing. Gaat haar dat lukken?
Benny Lindelauf is een ras verteller en goede schrijver. Ook leuk is dat de verhalen zich afspelen in en rondom Sittard. Zo verhuizen Fing, Muulke en Jes in 1937 na de feestdag Sint Rosa naar Negen Open Armen. Het huis staat buiten de stad richting Duitsland, in de buurt het kerkhof (Vrangendael, Lahrstraat). Maar ook de Kollenberg, Sint Joep en Krombrood raape komen in de boeken voor. In De hemel van Heivisj is ook een plattegrond van Sittard opgenomen. Deze boeken zijn echt leuk om te lezen. Ook als je niet van Sittard bent! Negen open armen is ook te leen als luisterboek, En De hemel van Heivisj ook.

 

 

eerdere berichten
aan het zoeken...