Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leestips 2021 – deel 4

publicatiedatum:
dinsdag 30 maart

Alweer het vierde nieuwsbericht met leestips die je attenderen op verrassende, niet te missen titels voor je to read lijstje. Onze medewerkers hebben hun best gedaan er weer een gevarieerde verzameling van te maken, in de hoop dat we je inspireren bij je leeskeuzes. Er zit ook wat voor de jeugd bij en dit keer ook een film. Zie je iets dat je aanspreekt, reserveer dan de betreffende titel via onze catalogus of lees het e-book via de online bibliotheek.

Net als in de film – Rachel Winters

Een heerlijke feelgoodroman voor liefhebbers van romantische komedies, met veel herkenbare momenten uit de filmwereld
Deze passende ondertitel siert de kaft:  ‘Evie wil net als Julia Roberts in Notting Hill een man ontmoeten. Alleen háár Hugh Grant werkt niet mee…’
Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert. Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script. Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware. Kan het leven ooit zo zijn als in een film? Ook te lezen als e-book.

 

Naar bed gaan is gedoe – Wessel Sandtke

Een aanrader voor de voorlezer(s), dit fantastisch prentenboek, met tekst in rijmvorm en kleurrijke komische tekeningen
Een kleuterjongetje bedenkt allerlei smoezen om niet naar bed te hoeven. Hij luistert stiekem op de gang mee naar de televisie, is zogenaamd zijn knuffels kwijt en wil graag nog een laatste verhaaltje lezen. Leuk en soms hilarisch prentenboek, over een zeer herkenbaar onderwerp voor iedereen die met kleine kinderen te maken heeft (gehad). Geschikt voor boekenmonstertjes vanaf circa 3 jaar en hun (groot)ouders natuurlijk.

 

Ons kasteel aan zee – Lucy Strange

Een betoverend, avontuurlijk en aangrijpend verhaal
De 12-jarige Petra woont met haar oudere zus Magda en haar ouders in een vuurtoren aan de Engelse Kanaalkust. Het onbezorgde leven in hun ‘kasteel aan zee’ verandert drastisch bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Hun gezin valt uit elkaar. De meisjes komen er alleen voor te staan, maar ze weigeren de vuurtoren te verlaten. Het e-book leen je hier. Geschikt voor boekenliefhebbers vanaf circa 10 jaar. Eerder verscheen van deze Britse kinderboekenauteur het boek Het geheim van het nachtegaalbos dat in 2018 werd bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. Dit boek is hier als e-book te lezen.

 

Tolkien – DVD

Een absolute mustsee voor liefhebbers van Tolkiens werk
Biografisch drama over de jonge jaren van de visionaire schrijver J.R.R. Tolkien, die vooral bekend werd met zijn werken De Hobbit en In de ban de van de ring. Verhalen die nog lang worden gelezen en herlezen. Kom meer te weten over de schrijver die zovelen in de ban weet te houden. Leesplezier geregeld afwisselen met kijkplezier? Dat kan! We hebben verschillende films in onze collectie.

 

De allermooiste dorpen van Nederland – Quinten Lange

Ontdek hoe mooi ons land is, hoe afwisselend het landschap en hoe eigen de dorpen
De ANWB schreef een verkiezing uit voor het mooiste dorp van Nederland. Dat leverde 30.000 stemmen op. Een jury koos uit de longlist uiteindelijk voor Winsum. De 50 dorpen die het meest werden genoemd, worden in dit boek geportretteerd, met speciale aandacht voor de top 5 (Winsum, Hollum, Urk, Oisterwijk en Elsloo). Ieder dorp krijgt twee pagina’s toebedeeld. Met een beetje historie, mooie foto’s, een paar aardige weetjes, wat leuke horeca en tips voor activiteiten.

 

Denk als je peuter/kleuter – Karolien Raeymaekers

Een nuttig, informatief en toegankelijk boek voor jonge ouders, om, door in het hoofd van het kind te kruipen, het automatisch te leren begrijpen
Leer te begrijpen waarom je kind niet wil eten, driftig brult als het zijn zin niet krijgt, weigert in te slapen, op alles neen zegt, zo vaak bang is…zo luidt de ondertitel. Dit boek geeft aan hoe je, als je peuter of kleuter altijd maar tegensputtert, kunt handelen om deze beter te begrijpen. Veel thema’s komen vaak terug: eten, slapen, de potjesfase, te boos, te bang, te eigenzinnig. In dit boek wordt uitgegaan van het BBBB-beleid: Benoem, Begrijp, Begrens en Benadruk het positieve. Je krijgt veel praktische informatie door de auteur die gespecialiseerd is in gedragstherapie van kinderen en jongeren (KU Leuven, België).

eerdere berichten
aan het zoeken...