Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leestips 2021 – deel 3

publicatiedatum:
maandag 22 februari

We blijven ze verzamelen; leestips om onze klanten het kiezen uit het overweldigende aanbod titels wat gemakkelijker te maken. Ook in deze serie weer onze favoriete keuze aan must-reads, pageturners, gouden klassiekers of gewoon handige boeken om je kennis bij te spijkeren. Ook een tip voor de jeugd zit er dit keer bij. Iets van je gading? Reserveer dan de betreffende titel via onze catalogus of lees het e-book via de online bibliotheek.

 

Stad der dieven door David Benihoff

Avontuurlijk, gruwelijk en schitterend tegelijk. Een coming-of-age roman die je niet zomaar aan de kant kan leggen.
De Amerikaanse schrijver David Benihoff schreef het filmscenario voor De vliegeraar van Khaled Hosseini. Met Stad der dieven laat hij zien dat hij zelf ook een uitstekende romanschrijver is. In deze sfeervolle oorlogsroman vertelt hij het verhaal van twee mannen die het beleg van Leningrad (1942) meemaken en spannende avonturen beleven. De honger, de kou en het geweld worden indringend beschreven, maar er valt ook veel te lachen. Ook als daisy-rom te beluisteren voor mensen met een leesbeperking.

 

De dag dat de walvis kwam van John Ironmonger

‘Deze roman geeft je je vertrouwen in de mensheid terug’ – Elle
Een jonge econoom ontwikkelt een computerprogramma waarmee hij goede voorspellingen (en grote winsten) kan maken. Dan gaat het mis en vlucht hij naar een vissersdorp aan de kust van West-Cornwall. Dit boek van schrijver en zoöloog John Ironmonger is een boek dat heerlijk wegleest voor een breed publiek, dat actuele thema’s koppelt aan die van de plattelandsidylle. Sprookjesachtig, maar ook confronterend realistisch in de tijd waarin we leven.

 

Kom je spelen? door M.J. Arlidge

’De manier waarop Arlidge ogenschijnlijk moeiteloos eerst verhaaltechnische problemen creëert en ze vervolgens even makkelijk weer oplost, verraadt een lenige, creatieve geest.’ – Het Parool
Alweer een leestip van deze schrijver, in de vorige serie tipten we al Iene miene mutte. Chicago wordt opgeschrikt door de moord op twee jonge twintigers, beiden zijn gruwelijk verminkt. Er wordt al snel gedacht aan een seriemoordenaar. De politie heeft grote moeite om erachter te komen wie de dader is. Hij is berekenend en gaat erg zorgvuldig te werk. Het enige verband tussen de twee moorden is een jonge vrouw, Cassie. Zij beweert dat ze voorafgaand aan de moorden al wist wanneer deze zouden plaatsvinden en probeert de toekomstige slachtoffers van een sadistische moordenaar te waarschuwen, maar de politie beschouwt haar als medeplichtige. Korte hoofdstukken maken deze thriller prettig leesbaar. Voor lezers die houden van verhalen met bloedstollende spanning.

 

De koning van de flat van Marieke Smithuis

Een jeugdboek met warme en humoristische verhalen over kattenkwaad, vriendschap en familie
Boele en Moes zijn beste vrienden. Ze maken van alles mee in en rondom de flat waar ze wonen: conflicten met de ‘heks’; een vervelende buurvrouw, goede daden voor het milieu; autobanden laten leeglopen en een slakkenrace houden in de bestekla. De auteur schetst een prachtig beeld van twee jongens die opgroeien in een flat met bewoners van verschillende nationaliteiten. Naast het avontuur is er ruimte voor gevoeliger onderwerpen, zoals discriminatie en het opgroeien met weinig geld. De auteur schreef eerder de succesvolle reeks over Lotte en Roos waarvoor ze o.a. een Vlag en Wimpel kreeg. Met levendige illustraties in zwart-wit en grijstinten. Voorlezen vanaf circa 6 jaar en zelf lezen vanaf circa 8 jaar. Ook te leen als luisterboek.

 

Videobellen etiquette: 75 niet te missen gedragsregels voor succesvol beeldbellen door Marlous de Haan

Sinds kort in onze collectie: een praktische gids vol tips voor beginnende videobellers. Geeft antwoorden op de vraag ‘Hoe maak jij het videobellen voor jezelf en voor anderen nog leuker en professioneler?’ Herkenbaar en humoristisch in deze tijd.

 

eerdere berichten
aan het zoeken...