Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leestips 2021 – deel 2

publicatiedatum:
donderdag 28 januari

We zijn onze boekenrekken eens langs gegaan en hebben weer een serie nieuwe leestips voor je verzameld. Boeken die onze medewerkers graag lezen en aanraden, omdat ze een blijvende indruk hebben achtergelaten, geweldig geschreven zijn, of gewoon voor vele uren aangename tijdsbesteding gezorgd hebben. We stellen je nog meer favorieten voor, die uiteraard ook te reserveren en te leen zijn in onze bibliotheeklocaties en soms ook als e-book of luisterboek te lezen via de online bibliotheek. Onderstaande titels niet jouw smaak? Laat je dan eens verrassen en vraag een verrassingspakket aan via dit aanvraagformulier.

Iene miene mutte van M.J. Arlidge

IJzingwekkende spanning
Een echte pageturner die je op het puntje van je stoel laat zitten. Inspecteur Helen Grace maakt met haar team jacht op een seriemoordenaar. De slachtoffers lijken willekeurig gekozen, worden in tweetallen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd en moeten dan een uiterst wrede beslissing nemen.
Inmiddels heeft de schrijver al zes boeken geschreven met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol. Dus als Iene miene mutte je aanspreekt kun je even vooruit.

 

 

 

Ik ben Pelgrim door Terry Hayes

Spannend tot de laatste bladzijde en dat zijn er maar liefs 735! Een lekker dikke pil dus.
Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. Een van de beste spionnen en regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek. Dat boek doet hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkt jonge vrouw is gevonden. Wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.
Laat je meevoeren door de indrukwekkende realistische schrijfstijl van deze auteur, een heus meesterwerk. Niet voor niks de winnaar van de Hebban thriller award 2014.

 

Opgewekt naar de eindstreep door Hendrik Groen

Vol humor en zelfspot, maar ook aangrijpend en herkenbaar.
Ook zo genoten van Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is van Hendrik Groen? Dit boek vormt het vervolg op deze bestsellers, maar kan ook los worden gelezen. Hendrik Groen is overgeplaatst naar Bergen aan Zee wegens de sluiting van het verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. De Oud-Maar-Niet-Dood-club is uit elkaar gevallen. Af en toe is er een Omanido-reünie waarbij het ouderwets gezellig wordt en de drank ruimhartig vloeit, maar verder is er niet veel meer om naar uit te kijken. Hendrik wordt steeds vergeetachtiger. Hij besluit om meer grip te krijgen opnieuw een dagboek bij te gaan houden. Met de eerste twee dagboeken is Hendrik Groen tweevoudig winnaar van de NS Publieksprijs, er zijn meer dan 900.000 exemplaren van verkocht in Nederland en Vlaanderen én hij is vertaald in 36 landen. Als dát nog geen aanbeveling is.

 

De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy

Nederlandse vertaling door Arthur Japin
Een aanrader voor jeugd vanaf 9 jaar, maar ook zeker voor volwassenen. Verrassend, komisch en tegelijkertijd diepgaand. Daarbij ook nog eens een genot voor het oog. een moderne fabel voor jong en oud over liefde, vriendschap en jezelf zijn. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden.

 

We blijven thuis van Stephanie Pander

Kleinschalige microavonturen in eigen land, buiten de gebaande paden en op ruimtelijke en rustige plekken.
Nieuw in onze collectie, aanrader voor iedereen die inspiratie zoekt voor vrijetijdsbesteding in de huidige situatie. Stephanie Pander biedt een waardevol alternatief voor het grenzeloze reizen en toont dat het meeste waarvoor we het vliegtuig in stappen ook dichtbij te vinden is. Soms zelfs in je eigen achtertuin. Voor een magnifieke zonsondergang hoeven we echt niet helemaal naar de woestijn in Namibië. Die op de Drentse heide of aan de Noordzeekust doet er niet voor onder. Een kanotocht door de wildernis? In Twente of De Biesbosch kun je dagenlang varen. Doe in dit boek inspiratie op voor avontuur in eigen land.

Van Johan tot Frenkie door Edwin Winkels

Sinds kort in onze collectie, een mustread voor voetbalfans.
Van Johan tot Frenkie is een openhartig relaas van, naast Cruijff en De Jong, onder anderen Ronald Koeman, Marc Overmars, Frank de Boer, Frank Rijkaard, Ibi Afellay en Lieke Martens over het voetbal en vooral het leven in Barcelona. Edwin Winkels woont sinds 1988 vlak bij Barcelona, en volgde als verslaggever alle Nederlandse spelers en trainers bij FC Barcelona van dichtbij.

 

 

 

 

eerdere berichten
aan het zoeken...