Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Leestips 2021 – deel 10

publicatiedatum:
dinsdag 23 november

We blijven ze voor je verzamelen, onze leestips om op je to-read lijstje te zetten. Onze medewerkers hebben weer een gevarieerde mix van genres en soorten media voor je uitgezocht. Laat je inspireren en kies jouw favorieten eruit. Heb je iets gevonden dat je wil lezen, reserveer dan de betreffende titel via onze catalogus of lees het e-book via de online bibliotheek.

De prins en de naaister – Jen Wang

In dit bijzondere boek wordt het onderwerp ’transgender’ beschreven in de vorm van een sprookje

De Bornse muis: ‘Wang benadert het onderwerp transgender in dit jeugdboek op een aparte manier. Om het ‘onderwerp’ visueel kracht te geven wordt het verteld met plaatjes, als een stripverhaal. De hoofdpersonen zijn: naaister Frances, zij wil haar droom waarmaken in de modewereld. Sebastian, een prins, worstelt met zijn genderidentiteit en de druk van zijn omgeving, zijn ouders, het feit dat hij prins is met zijn verplichtingen. Beiden hebben elkaar nodig om elkaar te inspireren, te accepteren, om hun ‘droom’ neer te zetten. Ben jij, net als ik, nieuwsgierig en wil jij, net als ik, je kennis verbreden, dan nodig ik je uit om dit boek te gaan lezen en je eigen mening te vormen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 12/13 jaar’.

De laatste reis van de boswachter – Dirk Jan Roeleven en Hester van der Vliet

Heerlijk om met de schrijver mee te reizen en zo een indruk te krijgen van een land

Annet: Ik lees veel en van alles door elkaar: van roman tot thriller, fictie en non fictie. Maar persoonlijke reisverhalen zijn voor mij toch wel een categorie apart. Ik vind het heerlijk om mee te reizen met de schrijver en zo een indruk te krijgen van een land. De mooie en bijzondere aspecten van een land hebben me al meermaals geïnspireerd om zelf ook op reis te gaan naar die bestemming. In dit ‘leest-lekker-snel-weg-boek’ gaat een stel met hun eigen Subaru Forester, bijgenaamd De Boswachter, naar Japan. Naast de beschrijving van hun geweldige avontuur krijg je ook een inkijkje in de emotionele impact van de kinderloosheid van Dirk Jan en Hester. Dat maakt het ook een ontroerend boek. Lezen maar!
Ook als e-book te lezen via de online bibliotheek.

 

Sneeuwwitje moet sterven – Nele Neuhaus

Een echte pageturner. Maak je op voor een nacht doorlezen!

Gerdy: wie houdt van een spannende thriller en een beetje complex verhaal niet schuwt, heeft met Sneeuwwitje moet sterven een sublieme thriller te pakken. Het verhaal pakt je vanaf de allereerste bladzijde en de spanningsboog blijft het hele boek door hoog. De ontknoping zie je niet aankomen en dat is voor mij altijd al een groot pluspunt. Je moet er wel je aandacht bijhouden vanwege de veelheid aan personages, maar….daar krijg je veel voor terug! Het is al lang geleden dat ik dit boek gelezen heb, maar wat mij betreft een van de betere thrillers!
Ook als e-book te lezen via de online bibliotheek.

 

 

Vossenjacht – Racheda Kooijman

De plot is mooi bedacht en de spanning wordt goed opgebouwd

Nieuwe aanwinst in onze collectie, deze mooie debuutroman van Kooijman (1975). Als Nadia op zoek gaat naar haar Marokkaanse roots en de vader die ze nooit gekend heeft, leert ze een heel andere kant van zichzelf kennen. De plot van dit boek is mooi bedacht en de spanning wordt goed opgebouwd. De personages zijn levendig en worden mooi uitgediept. Kooijmans schrijfstijl is toegankelijk en vlot, waardoor ze de lezer goed mee kan nemen in Nadia’s zoektocht naar haar wortels. Kwaliteit voor een breed publiek.

 

Het Geschenk: 12 lessen die je leven kunnen redden – Edith Eger

Een boek met een missie voor iedereen die ervoor openstaat

De Bornse muis: Een pracht van een informatief boek voor volwassenen dat me erg aansprak. De schrijfster, psychologe, overlevende Auschwitz neemt je mee en laat je door haar verhaal ervaren hoe je jezelf kunt bevrijden uit jouw gevangenis van conditioneringen, situaties, door gebeurtenissen in een andere context te ‘willen’ ervaren of te gaan zien. De keuze te maken tussen slachtoffer zijn/blijven of vrijheid ervaren. Haar sleutel: houden van jezelf betekent goed voor jezelf zorgen en is nooit het slachtoffer van iets of iemand te hoeven zijn of blijven. Zeer de moeite waard om te lezen en te onderzoeken. Nieuwsgierig? Roept deze titel iets in je op? Dan zou het zomaar kunnen dat dit boek van levens veranderende invloed blijkt te zijn.
Ook als e-book of luisterboek te lezen via de online bibliotheek.

 

 

eerdere berichten
aan het zoeken...