Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Kookboekenweek

publicatiedatum:
dinsdag 22 oktober

8 t/m 17 november 2019

Om je vingers bij af te likken!
Van 8 t/m 17 november is het Kookboekenweek. Ruim een week lang vieren boekhandel en bibliotheek de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken. Van beginnende koks tot culinaire toptalenten, van fitgirls tot taartenbakkers: bekijk onze mediatafels en zoek het lekkerste kookboek uit om thuis van te genieten.

Workshop Je bent om op te eten

In het kader van de Kookboekenweek organiseert De Domijnen op 13 november in Leeswinkel Stein en op 14 november in Bibliotheek Ligne een workshop Je bent om op te eten, over het thema Opvoeding aan tafel. De workshop wordt gegeven door dr. Joyce Akse en is bestemd voor ouders en opvoeders van jonge kinderen.

Prijzen voor de beste kookboeken

Veel kookboeken worden mooi uitgegeven, met foto’s van de gerechten, verhalen over eet- en restaurantcultuur, sfeerbeelden en illustraties. Daarom worden er jaarlijks diverse prijzen uitgereikt:

Het Gouden kookboek

Op 7 november – op de Avond van het Kookboek – werd Het Gouden Kookboek uitgereikt, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. Winnaar is Indorock van Vanja van der Leeden.
In het laatste weekend van de Kookboekenweek wordt de Johannes van Damprijs uitgereikt. Deze internationale oeuvreprijs werd vorig jaar door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam toegekend aan Alice Waters.
Op www.kookboekenweek.nl/het-gouden-kookboek/ staat een longlist van kookboeken, waaruit op 7 november het winnende kookboek gekozen wordt.

NIEUW: delicious. publieksprijs

In aanloop naar de Kookboekenweek zet delicious. magazine (mediapartner van de Kookboekenweek) kookboeken volop in de schijnwerpers met de delicious. publieksprijs. Van 14 oktober t/m 7 november bepaalt het publiek welk van deze vijf kookboeken de delicious. publieksprijs wint. De genomineerden voor de delicious.publieksprijs zijn hier te vinden.

eerdere berichten
aan het zoeken...