Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Kinderjury

publicatiedatum:
maandag 28 maart

En wat vinden kinderen er nu zelf van…
Alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welk boek uit 2021 de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken in ontvangst mag nemen. De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken die helemaal door kinderen zelf wordt bepaald. Stemmen kan straks tijdens de Stemweek op school, via de boekwinkel of bibliotheek en online.

Leesweken

Maar eerst…..lezen!
Tijdens de Leesweken die lopen t/m 10 april lees je zoveel mogelijk boeken om straks goed je stem te kunnen bepalen.
Weet je niet zo goed waar te beginnen, maak dan gebruik van de Tiplijsten. Bekijk de tiplijsten en doe inspiratie op voor het lezen. Er is een tiplijst voor de leeftijd 6 tot en met 9 jaar en een tiplijst voor de leeftijd 10 tot en met 12 jaar. Bekijk hier de tiplijsten.
En bekijk vooral ook de mediatafels in onze bibliotheken, waar al een hele selectie boeken voor je klaar ligt.

Stemmen en winnen

Stemmen kan met het stemformulier dat je in onze bibliotheken kunt vinden of online. De stemweek is van 11 t/m 17 april 2022.
Als je stemt maak je kans je eigen lengte in boeken te winnen!

In de categorie 6 t/m 9 jaar was vorig jaar De Zoete Zusjes zoeken een schat van Hanneke de Zoete de winnaar van de Kinderjury. In de categorie 10 t/m 12 jaar was dit Het leven van een Loser: Totaal gesloopt van Jeff Kinney.

eerdere berichten
aan het zoeken...