Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Kinderboekenweek 2019 Reis mee!

publicatiedatum:
zaterdag 31 augustus

2 t/m 13 oktober wordt weer de jaarlijkse Kinderboekenweek gevierd. Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek 2019. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Anna Woltz. De makers van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 zijn astronaut André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert. In 1954 organiseerde de CPNB de eerste Kinderboekenweek. Meer informatie over de Kinderboekenweek via www.kinderboekenweek.nl.
Het programma van de Kinderboekenweek maakt deel uit van het evenement Oktobermaand – Kindermaand. Kijk voor het volledige programma van Oktobermaand – Kindermaand hier.

Anna Woltz. Foto Maikel Thijssen

Openingsmiddag

De Kinderboekenweek gaat bij De Domijnen traditiegetrouw weer van start met een feestelijke openingsmiddag in bibliotheek Ligne. Op 2 oktober is er tussen 14.00 en 16.30 uur een gevarieerd programma helemaal in het teken van reizen voor jonge en wat oudere kinderen. Kijk hier wat er allemaal te doen is.
Illustratrice Gertie Jaquet is er met een heleboel door haarzelf gemaakt stempels die jij mag gebruiken om je eigen reis te stempelen, je kunt meedoen aan leuke knutselworkshops, je laten schminken en voor de wat oudere kinderen is er een workshop van Mad Science waarin je alles te weten komt over ruimtereizen. Natuurlijk is ook Boekhandel Krings aanwezig met een boekenstand en gaat Wim Krings weer voorlezen.
De middag is gratis toegankelijk, maar let op: voor de workshop van Mad Science moet je je vooraf wel aanmelden! Dat kan hier.

Voorlezen, knutselen en op de foto

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we op diverse locaties voorlezen en knutselen in het thema van de Kinderboekenweek. Kijk in de agenda waar en wanneer er voorgelezen wordt. Op 4 oktober kun je in Leeswinkel Beek op reis met green screen. Kies een bestemming of vervoermiddel en hop je staat op de foto. Reizen was nog nooit zo makkelijk. Bekijk hier de info.
Op 5 oktober is de green screen in Geleen en op 11 oktober in Born.

Fiepbus

10 oktober moet je echt even naar het plein bij Ligne komen want daar staat dan de Fiepbus. Op de benedenverdieping van de Fiepbus kunnen de jongsten in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Op de bovenverdieping (of buiten) kunnen kinderen spelen met verschillende interactieve apps, knutselen en kleuren. Stap in en kom spelen met Jip & Janneke, Pim & Pom, Pluk van de Petteflet en alle anderen!
Georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Krings.

Adventure Clubs

Op verschillende datums kun je meedoen met de Adventure Clubs (een variant van Dungeons en dragons) waar avonturen uit jeugdboeken nagespeeld worden. Kijk in de agenda waar en wanneer je mee kunt doen.

Mad Science; Leven in de ruimte

5 oktober kun je in Leeswinkel Stein en in Bibliotheek Ligne de workshop van Mad Science; Leven in de ruimte volgen. Speciaal voor nieuwsgierige kinderen. Aanmelden voor de workshop in Leeswinkel Stein kan hier. Ga je liever naar Ligne, dan kun je je hier aanmelden.

Je ziet, we hebben een heel gevarieerd programma tijdens de Kinderboekenweek, er zit vast ook voor jou iets bij.
Bekijk ook in onze vestigingen de boeken rond het thema reizen die we speciaal voor jou geselecteerd hebben. Natuurlijk staan de Gouden en Zilveren Griffels en Penselen ook in het middelpunt tijdens de Kinderboekenweek.

 

eerdere berichten
aan het zoeken...